
Це смачне, ароматне і досить просте блюдо відмінно розбавляє повсякденний раціон любителів пряної їжі. Я використовувала в цьому каррі курячі стегна без шкіри. Але при бажанні сюди можна пристосувати більш ніжні і дієтично грудки. Час приготування в такому випадку трохи скоротиться.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 6 курячих стегенець без шкіри і кісток
- 2-3 моркви
- 1-2 цибулини
- 1-2 зубчики часнику
- 1 банка (400 мл) кокосового молока
- 1 ч.л. меленої зіри
- 3 ч.л. порошку каррі
- 1/2 ч.л. сухого чебрецю
- сіль і мелений перець за смаком
Приготування:
Курятину солимо, перчимо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з усіх боків, хвилин по 4 на кожну сторону. Перекладаємо на тарілку.
Вогонь під сотейником зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю, нарізану кружальцями моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо дрібно нарізаний часник і спеції, варимо, помішуючи, 1 хвилину.
Кладемо в сотейник курку, вливаємо 10о мл води.
Додаємо кокосове молоко і сіль за смаком. Доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь і тушкують під закритою кришкою, поки морква не стане м’якою, а курка не буде повністю готова – приблизно 25 хвилин.
Як гарнір подаємо рис.
Смачного!
Leave a Reply