Ямайське куряче каррі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

yamaiskoe-kurinoe-karri

Це смачне, ароматне і досить просте блюдо відмінно розбавляє повсякденний раціон любителів пряної їжі. Я використовувала в цьому каррі курячі стегна без шкіри. Але при бажанні сюди можна пристосувати більш ніжні і дієтично грудки. Час приготування в такому випадку трохи скоротиться.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 6 курячих стегенець без шкіри і кісток
  • 2-3 моркви
  • 1-2 цибулини
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 банка (400 мл) кокосового молока
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 3 ч.л. порошку каррі
  • 1/2 ч.л. сухого чебрецю
  • сіль і мелений перець за смаком

yamaiskoe-kurinoe-karri-1

Приготування:

Курятину солимо, перчимо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з усіх боків, хвилин по 4 на кожну сторону. Перекладаємо на тарілку.

Вогонь під сотейником зменшуємо до середнього. Кладемо цибулю, нарізану кружальцями моркву і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

yamaiskoe-kurinoe-karri-2

Додаємо дрібно нарізаний часник і спеції, варимо, помішуючи, 1 хвилину.
Кладемо в сотейник курку, вливаємо 10о мл води.

yamaiskoe-kurinoe-karri-3

Додаємо кокосове молоко і сіль за смаком. Доводимо до кипіння.

yamaiskoe-kurinoe-karri-4

Зменшуємо вогонь і тушкують під закритою кришкою, поки морква не стане м’якою, а курка не буде повністю готова – приблизно 25 хвилин.
Як гарнір подаємо рис.

yamaiskoe-kurinoe-karri

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.