
Відводжу душу, готуючи і поїдаючи рибу. Сьогодні я пропоную вам варіант другого блюда – рибу, тушковану в гострій підливі з кокосового молока. Я використовувала для приготування цього рагу філе сайди, але ви можете взяти будь-яку іншу білу морську рибу з щільною м’якоттю. Зрозуміло, ніяких кісточок не повинно бути й близько.
Як гарнір до цієї страви ідеально підходить рис – мені найбільше подобається басматі.
Інгредієнти на 4 порції:
Для чилі-пасти:
- 6-7 сушених перчиків чилі
- 60 мл води
- 4 зубчики часнику
- 1/2 ст.л. меленої зіри
- 1/2 ст.л. меленого коріандру
- сік половини лимона
Решта інгредієнтів:
- 800 г філе сайди, тріски або іншої білої риби
- 400 мл кокосового молока
- 1 середня цибулина
- сіль за смаком
- зелень кінзи для подачі
Перчики кладемо в кухлик, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник, зіру, коріандр і лимонний сік. Подрібнюємо в пасту за допомогою погружного блендера.
Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4-5 хвилин.
Додаємо чилі-пасту і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Вливаємо кокосове молоко і доводимо до кипіння.

Поки закипає молоко, рибне філе нарізаємо кубиками.
Кладемо рибу в сотейник, солимо за смаком, знову доводимо рідину до кипіння.
Тушкуємо рагу під кришкою на мінімальному вогні близько 10 хвилин, до готовності риби.
Подаємо з рисом, посипавши нарубленою кінзою (за бажанням).
Смачного!
Leave a Reply