Гостре рибне рагу на кокосовому молоці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Відводжу душу, готуючи і поїдаючи рибу. Сьогодні я пропоную вам варіант другого блюда – рибу, тушковану в гострій підливі з кокосового молока. Я використовувала для приготування цього рагу філе сайди, але ви можете взяти будь-яку іншу білу морську рибу з щільною м’якоттю. Зрозуміло, ніяких кісточок не повинно бути й близько.

Як гарнір до цієї страви ідеально підходить рис – мені найбільше подобається басматі.
Інгредієнти на 4 порції:
Для чилі-пасти:

  • 6-7 сушених перчиків чилі
  • 60 мл води
  • 4 зубчики часнику
  • 1/2 ст.л. меленої зіри
  • 1/2 ст.л. меленого коріандру
  • сік половини лимона

Решта інгредієнтів:

  • 800 г філе сайди, тріски або іншої білої риби
  • 400 мл кокосового молока
  • 1 середня цибулина
  • сіль за смаком
  • зелень кінзи для подачі

ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-1
Перчики кладемо в кухлик, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо часник, зіру, коріандр і лимонний сік. Подрібнюємо в пасту за допомогою погружного блендера.
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-2
Дрібно рубаємо цибулю. У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 4-5 хвилин.
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-3


Додаємо чилі-пасту і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-4
Вливаємо кокосове молоко і доводимо до кипіння.
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-5

Поки закипає молоко, рибне філе нарізаємо кубиками.

ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-6
Кладемо рибу в сотейник, солимо за смаком, знову доводимо рідину до кипіння.
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke-7
Тушкуємо рагу під кришкою на мінімальному вогні близько 10 хвилин, до готовності риби.
Подаємо з рисом, посипавши нарубленою кінзою (за бажанням).
ostroe-rybnoe-ragu-v-kokosovom-moloke
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.