
Простий, але в той же час цікавий варіант легкої вечері – запечена риба з лимоном в духовці. А якщо бути точніше, лимонним соусом, в який, для яскравості смаку я додала ще м’яту і базилік. Ароматно і смачно!
- Риба (форель або інша)
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- М’ята – жменя
- Базилік (свіжий або сухий) – 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Цедра 1 лимона
- Сік половинки лимона (приблизно 3 столові ложки)
Гілочки м’яти помити, обсушити. Обірвати з гілок листя, дрібно їх нарізати. Лимон помити, обшпарити окропом, натерти цедру. Видавити лимонний сік. У невеликому посуді змішати нарізану м’яту, цедру лимона, 3 столові ложки лимонного соку, додати 1 чайну ложку базиліка (у мене сухий) і 2 столові ложки рослинної олії. Все перемішати.
Рибу випатрати, обрізати плавники і хвіст (голову я залишаю). З усіх боків рибу натерти сіллю і чорним меленим перцем (всередині теж). Перекласти форель в вогнетривке блюдо або на деко застелене фольгою.

Форель змастити приготовленою пряною сумішшю. (Для більш сильного пряного смаку поверх рибки можна зробити надрізи ножем). Якщо вважаєте, що рослинного масла замало, можна полити його ще поверх риби. Поставити в духовку на середній рівень і запікати близько 30 хвилин при температурі 180 С градусів.

Подавати запечену рибу з м’ятою і лимонною цедрою до столу.
Приємного апетиту!
Leave a Reply