Запечена риба з м’ятою і лимоном

» » Запечена риба з м’ятою і лимоном
Запечена риба з м’ятою і лимоном

Простий, але в той же час цікавий варіант легкої вечері – запечена риба з лимоном в духовці. А якщо бути точніше, лимонним соусом, в який, для яскравості смаку я додала ще м’яту і базилік. Ароматно і смачно!

Запечена риба з мятою і лимоном

  • Риба (форель або інша)
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • М’ята – жменя
  • Базилік (свіжий або сухий) – 1 чайна ложка
  • Рослинна олія – ​​2 столові ложки
  • Цедра 1 лимона
  • Сік половинки лимона (приблизно 3 столові ложки)

Запечена риба з мятою і лимоном
Гілочки м’яти помити, обсушити. Обірвати з гілок листя, дрібно їх нарізати. Лимон помити, обшпарити окропом, натерти цедру. Видавити лимонний сік. У невеликому посуді змішати нарізану м’яту, цедру лимона, 3 столові ложки лимонного соку, додати 1 чайну ложку базиліка (у мене сухий) і 2 столові ложки рослинної олії. Все перемішати.
Запечена риба з мятою і лимоном
Рибу випатрати, обрізати плавники і хвіст (голову я залишаю). З усіх боків рибу натерти сіллю і чорним меленим перцем (всередині теж). Перекласти форель в вогнетривке блюдо або на деко застелене фольгою.
Запечена риба з мятою і лимоном
Форель змастити приготовленою пряною сумішшю. (Для більш сильного пряного смаку поверх рибки можна зробити надрізи ножем). Якщо вважаєте, що рослинного масла замало, можна полити його ще поверх риби. Поставити в духовку на середній рівень і запікати близько 30 хвилин при температурі 180 С градусів.
Запечена риба з мятою і лимоном
Подавати запечену рибу з м’ятою і лимонною цедрою до столу.
Приємного апетиту!

Запечена риба з м’ятою і лимоном обновлено: Січень 31, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика