Запечений лосось з сирно-горіховою скоринкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я ділюся з вами рецептом смачного, соковитого і ніжного лосося, запеченого під скоринкою з сиру, мигдалю і петрушки. Ця страва прийдеться до столу і на сімейній вечері, і на святковому застіллі. Замість лосося може бути використана форель.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 800 г філе лосося (сьомги, форелі)
  • 50 г зрілого сиру (пармезан, грана. Джугас або їм подібні)
  • маленький пучок петрушки або кропу
  • маленька жменька мигдалю
  • сіль і перець за смаком

losos-s-orehovoi-korochkoi-1
Зелень дрібно рубаємо. Сир тремо на дрібній тертці. Мигдаль заливаємо окропом, Тримаємо 10 хвилин, потім знімаємо шкірку і робимо ножем стружку. Якщо у вас мигдальні пластівці, як у мене, перераховані маніпуляції не потрібні.
losos-s-orehovoi-korochkoi-2
Рибу ріжемо на порційні шматки, солимо-перчимо, укладаємо на деко. Посипаємо сумішшю натертого сиру, зелені і мигдалю.
losos-s-orehovoi-korochkoi-3


Ставимо в духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 190 градусів.
Подаємо.
losos-s-orehovoi-korochkoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.