
Сьогодні я ділюся з вами рецептом смачного, соковитого і ніжного лосося, запеченого під скоринкою з сиру, мигдалю і петрушки. Ця страва прийдеться до столу і на сімейній вечері, і на святковому застіллі. Замість лосося може бути використана форель.
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г філе лосося (сьомги, форелі)
- 50 г зрілого сиру (пармезан, грана. Джугас або їм подібні)
- маленький пучок петрушки або кропу
- маленька жменька мигдалю
- сіль і перець за смаком
Зелень дрібно рубаємо. Сир тремо на дрібній тертці. Мигдаль заливаємо окропом, Тримаємо 10 хвилин, потім знімаємо шкірку і робимо ножем стружку. Якщо у вас мигдальні пластівці, як у мене, перераховані маніпуляції не потрібні.
Рибу ріжемо на порційні шматки, солимо-перчимо, укладаємо на деко. Посипаємо сумішшю натертого сиру, зелені і мигдалю.
Ставимо в духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 190 градусів.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply