Запечений лосось з фісташками і гірчицею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Лосось нескінченно хороший тим, що готується дуже швидко. В середньому 5-7 хвилин на підготовку, 15 хвилин в духовці або на сковороді – і готово! Залишається тільки доповнити його яким-небудь гарніром – і швидка вечеря чи обід перед вами. В принципі, той же фокус можна провернути, наприклад, з філе доради або сибаса. Головне тут – не упустити момент і не пересушити рибу.

У сьогоднішньому рецепті лосось запікається з французькою гірчицею і горіхами. У моєму випадку це фісташки, але ви можете замінити їх на мигдальні пелюстки або стружку. Хоча почистити 50 г фісташок від шкаралупи не так вже й складно, правда?

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 шматки філе лосося без шкіри по 170-200 г кожен
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ч.л. зернистої гірчиці
  • 50 г фісташок
  • 30 г пармезану або аналогічного старого сиру

 

losos-s-gorchicei-i-fistashkami-1

Приготування:

Дрібно рубаємо фісташки.

losos-s-gorchicei-i-fistashkami-2

Рибу кладемо на змащене маслом деко. Солимо і перчимо. Намазуємо гірчицею, посипаємо фісташками.

losos-s-gorchicei-i-fistashkami-3

Зверху тремо сир.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 15 хвилин.

Подаємо. У мене на гарнір – картопляне пюре з горошком і м’ятою.

losos-s-gorchicei-i-fistashkami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.