Засолка червоної риби

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Засолка красной рыбы 1

Засолка червоної риби в домашніх умовах вельми популярний спосіб приготування широко улюбленої солоної риби. Процес цей легкий і з ним зможе впоратися навіть початківець кулінар, а готова страва в багато-багато разів смачніша самого дорого аналога з магазину і, звичайно ж, обійдеться вам дешевше.

  • Філе сьомги 500 грам
  • Сіль морська 3 столові ложки
  • Цукор 2 столові ложки
  • Перець чорний 1 чайна ложка
  • Кріп свіжий 50 грам

1412686505352744b3c
Найкраще взяти охолоджене філе риби, воно повинно бути твердим, а не пухким, не мати неприємного запаху, мати блідий колір з виділяючими білими прожилками, а не яскраво-червоний без прожилок. Для приготування за цим рецептом підійде будь-яка червона риба, я вибрала сьомгу.
Якщо ви вирішили взяти заморожену рибу, то розморозьте її в холодній воді з невеликою кількістю солі.
Охолоджене м’ясо риби промийте під струменем холодної води, перекладіть на одноразові рушники шкірою вгору і дайте зайвій воді стекти. Після промокніть філе ще раз паперовими рушниками.
1412686505383191f54
В окремій тарілці за допомогою ложки змішайте сіль, цукор і перець до однорідної маси, потім висипте її половину в посуд, що не окислюється і не вбирає запахи, наприклад, на скляний лист.
1412686506737a8a588


Зверху посипте цю суміш кропом, порізавши його перед цим кухонними ножицями або порвавши руками.Не перемішуйте.
1412686506445a810e3
На деко, поверх солі і кропу, укладіть філе червоної риби, шкіркою вниз, а м’якоттю вгору. Злегка притисніть долонями зверху, як би впечатуючи рибу в подушку з спецій.
1412686506526109ca4
Посоліть зверху сумішшю з солі і перцю і розітріть руками, щоб м’ясо риби краще просочилося під час готування.
1412686506737a8a588
Додайте ще кропу на рибу, посипавши ним поверх приправ. Оберніть деко з філе червоної риби поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник. До повної готовності вона повинна простояти там 3-4 дні, але не варто забувати про вашу рибку, перевіряйте її кожен день і перевертайте. Таким чином після закінчення першого дня переверніть її шкуркою догори і знову щільно закрийте посуд плівкою, на другий день знову повторіть операцію і філе виявиться шкірою вниз знову і так далі.
1412686506588170db2
Після необхідної кількості днів, дістаньте засолену червону рибу з холодильника і промийте її від надлишку солі і кропу під холодною водою, просушіть. Піддріть  шкіру ножем і зніміть її з філе. Засолену червону рибу можна подавати.
14126865067092729d7
Засолене філе червоної риби тонко наріжте, викладіть на тарілку і подавайте на стіл, прикрасивши зеленню або зеленим горошком. Так само можна приготувати з ним роли, сендвічі, млинці і безліч інших різних смачних страв.
– Перед зберіганням засоленої червоної риби, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла і зберігайте не більше трьох днів.
– У деяких рецептах рекомендують додавати трохи горілки.
– Якщо хочете, щоб солона риба вийшла більш традиційною за смаком, то не додавайте кріп.
– Існує думка, що засолену рибу не потрібно промивати холодною водою, а тільки обтерти надлишки солі і спецій паперовим рушником.

1412686505181d2af12aa50
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.