Засолка червоної риби

» » Засолка червоної риби
Засолка червоної риби

Засолка червоної риби в домашніх умовах вельми популярний спосіб приготування широко улюбленої солоної риби. Процес цей легкий і з ним зможе впоратися навіть початківець кулінар, а готова страва в багато-багато разів смачніша самого дорого аналога з магазину і, звичайно ж, обійдеться вам дешевше.

  • Філе сьомги 500 грам
  • Сіль морська 3 столові ложки
  • Цукор 2 столові ложки
  • Перець чорний 1 чайна ложка
  • Кріп свіжий 50 грам

Засолка червоної риби


Найкраще взяти охолоджене філе риби, воно повинно бути твердим, а не пухким, не мати неприємного запаху, мати блідий колір з виділяючими білими прожилками, а не яскраво-червоний без прожилок. Для приготування за цим рецептом підійде будь-яка червона риба, я вибрала сьомгу.
Якщо ви вирішили взяти заморожену рибу, то розморозьте її в холодній воді з невеликою кількістю солі.
Охолоджене м’ясо риби промийте під струменем холодної води, перекладіть на одноразові рушники шкірою вгору і дайте зайвій воді стекти. Після промокніть філе ще раз паперовими рушниками.
Засолка червоної риби
В окремій тарілці за допомогою ложки змішайте сіль, цукор і перець до однорідної маси, потім висипте її половину в посуд, що не окислюється і не вбирає запахи, наприклад, на скляний лист.
Засолка червоної риби
Зверху посипте цю суміш кропом, порізавши його перед цим кухонними ножицями або порвавши руками.Не перемішуйте.
Засолка червоної риби
На деко, поверх солі і кропу, укладіть філе червоної риби, шкіркою вниз, а м’якоттю вгору. Злегка притисніть долонями зверху, як би впечатуючи рибу в подушку з спецій.
Засолка червоної риби
Посоліть зверху сумішшю з солі і перцю і розітріть руками, щоб м’ясо риби краще просочилося під час готування.
Засолка червоної риби
Додайте ще кропу на рибу, посипавши ним поверх приправ. Оберніть деко з філе червоної риби поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник. До повної готовності вона повинна простояти там 3-4 дні, але не варто забувати про вашу рибку, перевіряйте її кожен день і перевертайте. Таким чином після закінчення першого дня переверніть її шкуркою догори і знову щільно закрийте посуд плівкою, на другий день знову повторіть операцію і філе виявиться шкірою вниз знову і так далі.
Засолка червоної риби
Після необхідної кількості днів, дістаньте засолену червону рибу з холодильника і промийте її від надлишку солі і кропу під холодною водою, просушіть. Піддріть  шкіру ножем і зніміть її з філе. Засолену червону рибу можна подавати.
Засолка червоної риби
Засолене філе червоної риби тонко наріжте, викладіть на тарілку і подавайте на стіл, прикрасивши зеленню або зеленим горошком. Так само можна приготувати з ним роли, сендвічі, млинці і безліч інших різних смачних страв.
– Перед зберіганням засоленої червоної риби, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла і зберігайте не більше трьох днів.
– У деяких рецептах рекомендують додавати трохи горілки.
– Якщо хочете, щоб солона риба вийшла більш традиційною за смаком, то не додавайте кріп.
– Існує думка, що засолену рибу не потрібно промивати холодною водою, а тільки обтерти надлишки солі і спецій паперовим рушником.

Засолка червоної риби
Приємного апетиту!

Засолка червоної риби обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика