Котлети з тріски

» » Котлети з тріски
Котлети з тріски

Котлети з тріски дуже корисні і смачні, вони підійдуть як для ситного обіду або вечері і особливо корисні дітям, оскільки містять корисні речовини, які до того ж необхідні для здорового росту і розвитку. Так само, на відміну від м’ясних котлет, рибні менш калорійні і містять менше жиру, а значить, так само ідеально підходять людям, що стежать а своєю фігурою.

  • Тріска 1 штука (середня)
  • Яйце куряче 1 штука
  • Хліб білий 2 шматочки
  • Цибуля ріпчаста 1 цибулина
  • Зелень петрушки за смаком
  • Зелень кропу за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Борошно пшеничне скільки буде потрібно для панірування
  • Рослинна олія скільки буде потрібно для смаження

Котлети з тріски
Тріску попередньо потрібно розморозити. Ідеальним варіантом буде, якщо ви з вечора попереднього дня перекладете рибку з морозильної камери в холодильник. Але можна так само просто залишити її на пару годин при кімнатній температурі.
Розморожену рибку очистіть як завжди, спочатку почистивши ножем від луски і сполоснувши під прохолодною проточною водою. Після чого видаліть нутрощі, зробивши акуратний надріз на черевці. Відріжте плавники і відокремте філе від кісток. Уважно перевірте отримане риб’яче м’ясо на наявність кісточок, для цього злегка натискайте на нього подушечками пальців. Знайдені кісточки видаліть за допомогою пінцета або витягнувши руками. Після чого рибку ще раз промийте і просушіть паперовими рушниками, а потім пропустіть через м’ясорубку.
Котлети з тріски
Цибулю почистіть від лушпиння і сполосніть прохолодною водою, відріжте все зайве. Чисту цибулину подрібніть за допомогою м’ясорубки або пропустіть через тертку.
Котлети з тріски
Зелень як слід промийте в теплій воді і злегка обсушіть. Відріжте товсті стебла, вони нам не знадобляться, можна їх викинути. А от самі листочки накришить дуже дрібно.
Котлети з тріски
Змішайте риб’ячий і цибульний фарш, додайте зелені, яйце, а потім ще солі і перцю за смаком. Як слід перемішайте всі інгредієнти і покришіть до них шматочки білого хліба, просто розламуючи їх руками. Змішайте все ще раз.
Тепер з отриманого риб’ячого фаршу ліпіть котлети, як зазвичай, формуючи їх в долонях.
Котлети з тріски
У сковороді нагрійте невелику кількість рослинної олії і висипте борошно в окрему плоску тарілку або прямо на стільницю. Обваляйте кожну котлетку в борошні і відправляйте їх смажиться на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки з одного боку 5-7 хвилин, потім переверніть і продовжуйте готувати ще 3-5 хвилин. От і все, ваші корисні і смачні котлетки з тріски готові!
Котлети з тріски
Котлети з тріски подавайте прямо з печі, можна з гарніром, можна без. Як гарнір використовуйте свіжі або приготовані на пару овочі. Так само ці котлети можна приправити лечо або сметаною.
– У деяких рецептах в рибний фарш так само додається молоко, сметана, картопляне пюре і навіть майонез.
– Можна так само додати у фарш часник і стручок червоного пекучого перцю.
– Замість борошна, котлети можна обваляти в панірувальних сухарях.
Котлети з тріски
Смачного!

Котлети з тріски обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика