Котлети з тріски

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Котлеты из трески 3

Котлети з тріски дуже корисні і смачні, вони підійдуть як для ситного обіду або вечері і особливо корисні дітям, оскільки містять корисні речовини, які до того ж необхідні для здорового росту і розвитку. Так само, на відміну від м’ясних котлет, рибні менш калорійні і містять менше жиру, а значить, так само ідеально підходять людям, що стежать а своєю фігурою.

  • Тріска 1 штука (середня)
  • Яйце куряче 1 штука
  • Хліб білий 2 шматочки
  • Цибуля ріпчаста 1 цибулина
  • Зелень петрушки за смаком
  • Зелень кропу за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Борошно пшеничне скільки буде потрібно для панірування
  • Рослинна олія скільки буде потрібно для смаження

141631890771251f298
Тріску попередньо потрібно розморозити. Ідеальним варіантом буде, якщо ви з вечора попереднього дня перекладете рибку з морозильної камери в холодильник. Але можна так само просто залишити її на пару годин при кімнатній температурі.
Розморожену рибку очистіть як завжди, спочатку почистивши ножем від луски і сполоснувши під прохолодною проточною водою. Після чого видаліть нутрощі, зробивши акуратний надріз на черевці. Відріжте плавники і відокремте філе від кісток. Уважно перевірте отримане риб’яче м’ясо на наявність кісточок, для цього злегка натискайте на нього подушечками пальців. Знайдені кісточки видаліть за допомогою пінцета або витягнувши руками. Після чого рибку ще раз промийте і просушіть паперовими рушниками, а потім пропустіть через м’ясорубку.
1416318907363b5ec1f
Цибулю почистіть від лушпиння і сполосніть прохолодною водою, відріжте все зайве. Чисту цибулину подрібніть за допомогою м’ясорубки або пропустіть через тертку.
14163189072547d1f71
Зелень як слід промийте в теплій воді і злегка обсушіть. Відріжте товсті стебла, вони нам не знадобляться, можна їх викинути. А от самі листочки накришить дуже дрібно.
141631890785549099e
Змішайте риб’ячий і цибульний фарш, додайте зелені, яйце, а потім ще солі і перцю за смаком. Як слід перемішайте всі інгредієнти і покришіть до них шматочки білого хліба, просто розламуючи їх руками. Змішайте все ще раз.
Тепер з отриманого риб’ячого фаршу ліпіть котлети, як зазвичай, формуючи їх в долонях.
14163189076767c939e
У сковороді нагрійте невелику кількість рослинної олії і висипте борошно в окрему плоску тарілку або прямо на стільницю. Обваляйте кожну котлетку в борошні і відправляйте їх смажиться на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки з одного боку 5-7 хвилин, потім переверніть і продовжуйте готувати ще 3-5 хвилин. От і все, ваші корисні і смачні котлетки з тріски готові!
141631890718721b80f
Котлети з тріски подавайте прямо з печі, можна з гарніром, можна без. Як гарнір використовуйте свіжі або приготовані на пару овочі. Так само ці котлети можна приправити лечо або сметаною.
– У деяких рецептах в рибний фарш так само додається молоко, сметана, картопляне пюре і навіть майонез.
– Можна так само додати у фарш часник і стручок червоного пекучого перцю.
– Замість борошна, котлети можна обваляти в панірувальних сухарях.
1416318907851ee836593d0
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.