
Пропоную вашій увазі рецепт приготування креветок зі шпинатом. Блюдо дуже сподобається любителям морепродуктів. Незвичайне , соковите блюдо , приготоване з використанням оливкової олії і свіжого шпинату , буде прекрасною прикрасою святкового столу або тихої сімейної вечері . Рецепт креветок зі шпинатом розрахований на 4 порції. На приготування у мене пішло близько півгодини , тому страва не тільки смачне , але ще й швидка .
Щоб приготувати креветки зі шпинатом нам знадобиться:
- креветки свіжі чищення – 500 г
- оливкова олія – 100 г
- помідор – 2 шт.
- солодкий червоний перець – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- свіжий шпинат – 2 розетки
- сухе біле вино – 2 ст.л.
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
Як приготувати креветки зі шпинатом :
1 . Вимиємо помідори , обшпаримо їх гарячою водою і знімемо шкірку. Очищені помідори наріжемо на шматочки.
2 . Підготуємо солодкий перець : вимиємо його і очистимо від насіння . Поріжемо кубиками.
3 . Помити і потім порубати крупно шпинат.
4 . Очистимо цибулю і наріжемо невеликими шматочками.
5 . Відріжемо 1 / 3 лимона – поріжемо на часточки , з залишившогося лимона видавимо сік в чистий стакан.
6 . Очистимо креветки від панцирів і нутрощів .
7 . Розігріємо 2 ст.л. оливкової олії у великій сковороді.
8 . Обсмажимо порізану цибулю до золотистого кольору.
9 . Додамо в сковороду порізаний перець , томати , видавимо часник і будемо обсмажувати на середньому вогні близько 7 хвилин.
10 . Вливаємо 2 ст.л. білого сухого вина , лимонний сік , перемішуємо. Додаємо порубаний шпинат , солимо і перчимо . Накриваємо все кришкою і залишаємо тушитися на 10 хвилин. Потім ще раз добре перемішаємо блюдо і поставимо в тепле місце.
11 . Візьмемо великий сотейник , нагріємо в ньому оливкову олію що залишилась , обсмажити на ній креветки протягом 3 хвилин. Протягом смаження постійно їх перемішуємо. Вимкнемо плиту.
12 . Перекладемо обсмажені креветки до шпинату і решти продуктів , акуратно перемішаємо .
Подаємо наше гарне блюдо – креветки зі шпинатом до столу. Прикрасимо кожну порцію нарізаними скибочками лимона. Також можна покласти гілочку кропу.
Приємного апетиту!
Leave a Reply