Риба в мультиварці на пару

» » Риба в мультиварці на пару
Риба в мультиварці на пару

Ми живемо в світі електронної техніки, яка давно стала невід’ємним помічником у вирішенні багатьох домашніх завдань, наприклад, зберіганні продуктів, прибирання, прання і навіть приготуванні їжі. Деякі кухонні прилади настільки досконалі, що допомагають створити божественні кулінарні шедеври, при цьому скорочуючи процес роботи в кілька разів. І прямо сьогодні ми з вами будемо використовувати саме таку машинку, готуємо страву під назвою риба в мультиварці на пару! Просто, геніально і зі смаком!

  • Сьомга 600 грам
  • Лимон 1/2 штуки
  • Суміш заморожених овочів (броколі) по смак і бажанням
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода очищена 3 мультістакана

Риба в мультиварці на пару
Для цієї нескладної страви підійде будь-який сорт безкісткової або звичайної риби, в моєму варіанті філе сьомги, ви ж вибирайте ту, яка більше подобається. Спершу промиваємо рибку під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і гострим кухонним ножем ділимо на потрібну кількість порцій, невеликий шматочок краще розрізати на 2-3 частини. Потім натираємо сьомгу за смаком сіллю, чорним меленим перцем, вичавлюємо на неї сік з половини лимона, перекладаємо в чистий посуд і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі протягом 12-15 хвилин.
Риба в мультиварці на пару
Смачніше буде якщо готувати рибу з овочами, підійдуть будь-які свіжі або заморожені, у мене залишалося небагато покритих тонким шаром льоду брокколі і в холодильнику завалялися пара зубчиків часнику, які я очистила від лушпиння, обполоснула, підсушила і нашаткувала тонкими пластинками. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, приступаємо до наступного, в принципі, практично заключного кроку.
Риба в мультиварці на пару
Переміщаємо на стільницю мультиварку з тефлоновою чашею, в яку відразу вливаємо потрібну кількість очищеної води, встановлюємо на ній кошик-пароварку і вставляємо штекер кухонного приладу в розетку.
Потім викладаємо в паровий відсік шматочки замаринованої сьомги, по її боках розподіляємо брокколі, притрушуємо рибку часничком і за бажанням викладаємо на неї трохи лимонної цедри. Після цього прикриваємо чудотехніку щільно прилягаючою кришкою і на сяючому табло встановлюємо режим «Варка на пару» на 30 хвилин, як зазначено в інструкції. Думаю, хвилин 20 теж буде достатньо, хоча варто враховувати тривалість нагрівання води, якщо влили холодну, тоді страва буде готуватися довше, якщо гарячу з чайника, відповідно, менше, але оптимальний варіант все-таки пів години. Потім натискаємо кнопку «Старт» і йдемо займатися іншими важливими справами.
Риба в мультиварці на пару
Після закінчення потрібного часу мультиварка завершить роботу і відключиться, оповіщаючи про це відповідним звуковим сигналом. Дуже дбайливо піднімаємо кришку і протягом 2-3 хвилин випускаємо гарячий пар. Потім скориставшись силіконовою або дерев’яною кухонною лопаткою, розподіляємо готову рибку з овочами порціями по тарілках і відразу підносимо до столу.
Риба в мультиварці на пару
Риба в мультиварці на пару виходить дуже смачною і ароматною, особливо якщо маринувалася і готувалася з овочами. Сервірується це диво одразу порціями на тарілках в гарячому вигляді як основна друга страва до сніданку, обіду або вечері. Як доповнення до такої страви можна запропонувати легкий ненав’язливий гарнір, наприклад, відварений рис, пюре, салати зі свіжих овочів, маринади, соління або просто шматочок хлібця, а освіжить таку рибку будь який кисло-солоно-пряний соус. Готуйте з любов’ю і будьте здорові!
– За бажанням рибу можна витримати в іншому улюбленому маринаді, непоганий варіант – соєвий, гірчичний, сметанний;
– В рецепті використовуються найпростіші, можна сказати, класичні спеції, але вони не є принциповими, доповнюйте список будь-якими прянощами або сушеними травами, які підходять для страв з риби;
– Як вже було вище сказано, рибку можна готувати з будь-якими замороженими або сирими овочами, підійдуть, гриби, стручкова квасоля, цибуля, морква, баклажани, кабачки, цвітна капуста, картопля, хоча можна обійтися і без цих надмірностей, все залежить від вашого смаку ;
– Дане блюдо було зроблено в мультиварці «Філіпс» 18, з об’ємом чаші 4,5 літра, потужність 670 Вт і максимальною температурою приладу в режимі «Випічка» – 180 градусів Цельсія, але рецепт підходить і для інших приладів даного типу.

Риба в мультиварці на пару
Смачного!

Риба в мультиварці на пару обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика