Скумбрія в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Cкумбрия в духовке 4

Cкумбрія в духовці – підходяще блюдо для сімейної вечері. Смачна, хрустка рибка, приготована за цим рецептом, просто тане в роті. Як правило, не залежується і буває з’їдена в той же день. Спробуйте і ви запекти скумбрію в духовці, порадуйте близьких і рідних відмінною вечерею.

  • Скумбрія свіжа 1 штука
  • Цибуля 1 штука (невелика)
  • Лимон 1 штука (невеликий)
  • Маслини без кісточок 1/3 склянки
  • Масло вершкове 60 грам

1414083304872332861
Лимон промийте теплою водою, наріжте тонкими скибочками. Акуратно витягніть насіння за допомогою ножа.
Якщо шкірка обраного вами лимона виявилася занадто товстою, потріть фрукт на тертці, щоб зчистити трохи цедри.
1414083304243edaff0
Цибулину очистіть від лушпиння, промийте. Чистий овоч наріжте на дрібні шматочки. Для більшої зручності починайте різати вздовж волокон, не розрізаючи цибулину до кінця, а потім покришити поперек. У вас в руках залишиться недорізаний кінчик, можете його викинути.
1414083304154f32af5


Маслини дістаньте з банки, струсіть зайву вологу. Наріжте дрібними кубиками або кільцями.
1414083304245a1f0d2
Скумбрію почистіть, промийте, випатрати і видаліть зябра. Плавники, голову і хвостик зрізати не будемо. Зробіть чотири або п’ять надрізів збоку рибки. Натріть скумбрію зсередини і зовні сумішшю спецій і солі (кількість підбирайте відповідно до своїх смаків), так само натріть і надрізи. Всередину тушки складіть шматочки цибулі та маслин, потім вставте кружечки лимона. В прорізи на шкірі вставте скибочки вершкового масла. Постарайтеся пальцем втерти масло всередину риби, щоб воно не випало під час готування.
14140833054860fb018
На жароміцне деко постеліть фольгу, розігрійте духовку до 220 градусів. Поки духовка гріється, нагрійте в ній так само деко з фольгою, змащене вершковим маслом, після викладіть на нього начинену лимоном, цибулею і маслинами скумбрію. Випікайте в духовці 30 хвилин. Після діставайте готову запечену в духовці рибу і подавайте на стіл!
Подавайте запечену скумбрію з гарніром з овочів, наприклад, приготовані на грилі. Насолоджуйтеся смаком ніжної і жирної рибки.
– Якщо хочете, щоб ваша скумбрія виглядала апетитно, перед готуванням зв’яжіть її кухонною ниткою.
– Замість маслин, зрозуміло, можна використовувати оливки.
– Якщо у вас є час, попередньо Замаринуйте скумбрію в цих же приправах, просто загорніть у фольгу і залиште на 25-30 хвилин.
– Відмінною прикрасою для запеченої скумбрії буде свіжа зелень.
1414083304581c975fecfa6
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.