Скумбрія, маринована з цибулею

» » Скумбрія, маринована з цибулею
Скумбрія, маринована з цибулею

Хто не любить порадувати себе іноді смачненькою рибкою, особливо, якщо вона солоненька? Тому спеціально для такого випадку є у мене в запасі один зовсім простенький рецепт. Приготована за ним скумбрія, маринована з цибулею виходить не тільки ніжною, але ще і в міру пряною, і тому дуже смачною. Таку рибу сміливо можна подавати не тільки на буденний стіл, але і на святковий.

  • Скумбрія 2-3 штуки (залежно від розміру)
  • Цибуля ріпчаста 2-3 штуки
  • Вода очищена 0,5 літра
  • Сіль 2 столових ложки
  • Лавровий лист 2-3 штуки
  • Масло рослинне 2-3 столових ложки
  • Оцет винний білий 2 столові ложки
  • Цукор 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Пряні трави за смаком

Скумбрія, маринована з цибулею


Скумбрію вийміть з морозилки і залиште ненадовго при кімнатній температурі. Вона повинна розморозитися до такого стану, щоб ви легко могли її очистити і випатрати. В даному випадку процес буде зовсім нескладний і вже давно знайомий багатьом господиням. Для початку відріжте голову, потім обережно розріжте черевце і вийміть всі нутрощі, хвостик нам теж не знадобиться. Тепер зробіть невеликі надрізи уздовж плавників і вийміть їх.
Скумбрія, маринована з цибулею
Очищену скумбрію промийте під струменем проточної теплої води. Обсушіть зсередини і зовні одноразовими паперовими рушниками і наріжте рибу невеликими порційними шматочками, приблизно по 4-6 сантиметрів у товщину кожен.
Скумбрія, маринована з цибулею
Помістіть шматочки скумбрії всередину глибокої миски або каструлі. Змішайте очищену воду з сіллю в зазначених пропорціях, таким чином ви приготуєте розсіл. Залийте ним шматочки рибки так, щоб вони повністю були занурені. Додайте в ту ж каструлю парочку лаврових листочків, накрийте все і поставте в холодильник. Настоюватися і просолюватись скумбрія буде протягом однієї доби, не менше.
Скумбрія, маринована з цибулею
Коли прийде час діставати скумбрію з холодильника, можна зайнятися підготовкою цибулі. Для цього розріжте кожен овоч на дві половинки і зчистіть з них лушпиння. Після чого очищені цибулини наріжте товстими півкільцями. Звичайно, якщо ви хочете, щоб цибуля у вашому блюді лежала красивими і акуратними кружальцями, то не потрібно перш ділити її на половинки.
Скумбрія, маринована з цибулею
Скумбрію вийміть з холодильника і злийте розсіл. На дно тарілки викладіть шматочки цибулі, а зверху знову покладіть рибу.
Тим часом підготуйте маринад. Для цього у невеликій окремій мисці змішайте рослинне масло, винний оцет, цукор, чорний мелений перець і пряні трави. Добре перемішайте всі інгредієнти виделкою, щоб вони розподілилися між собою. Отриманою сумішшю залийте скумбрію з цибулею. Знову накрийте кришкою і поверніть в холодильник, щоб вона промаринувалося ще 2-3 години, після чого продукт повністю готовий до вживання.
Скумбрія, маринована з цибулею
Мариновану скумбрію з цибулею подавайте на стіл як закуску або як окрему страву. Дуже смачно їсти її з простою відвареною картоплею, втім, навіть без усього вона дуже швидко відлітає зі столу. Найчастіше я пропоную мариновану рибку в окремій тарілочці, прикрашеною свіжою зеленню і скибочками лимона, а поруч з цим блюдом розташуйте хлібницю, повну скибочок ароматного чорного хліба.
– Так само можна додати не тільки чорний мелений перець, але і пекучий червоний перчик, очистивши його від насіння і накришивши невеликими шматочками.
– Крім зазначених спецій ви сміливо можете використовувати вашу улюблену приправу для риби.
– Можна використовувати звичайну сіль, але краще всього віддати перевагу морській або йодованій.
Скумбрія, маринована з цибулею
Смачного!

Скумбрія, маринована з цибулею обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика