Продовжимо тему скумбрії. На цей раз ми будемо її маринувати. І це набагато корисніше і смачніше тієї маринованої риби, яка продається в магазинах.
Для цього рецепта я обробила скумбрію на філе і видалила пінцетом дрібні кістки. Якщо вам ліньки це робити, або у вас немає навичок, або вас просто не парять кісточки в рибі – відрізайте голови, потрошіть і нарізайте разом з хребтом. Деяким навіть більше подобається їсти рибу в такому вигляді.
Інгредієнти для приготування маринованої скумбрії:
- 3 скумбрії, розібраних на філе
- 140 мл білого винного або яблучного оцту
- 60 г цукру
- 60 мл води
- 10 г солі
- 1/2 ч.л. дробленого білого перцю
Розраховано на 4-6 порцій
Приготування маринованої скумбрії:
Вливаємо в сотейник оцет і воду, кладемо цукор і сіль. Розігріваємо, помішуючи, до розчинення цукру.
Остуджуємо маринад до кімнатної температури. Додаємо білий перець.
Філе кладемо в контейнер шкірою вгору. Вливаємо маринад.
Накриваємо і відправляємо в холодильник на ніч. Потім виймаємо рибу з маринаду, обмиваємо під проточною водою і зберігаємо в маслі. 3 дні така скумбрія зберігається точно.
Подаємо з чорним хлібом і червоною цибулею. Ну або на свій смак і розсуд;-)
Смачного!