
Найкращий відпочинок – це відпочинок на природі ! Свіже повітря , легкий димок від багаття і запах ароматного шашлику , адже це невіддільний атрибут будь-якого пікніка. Але завжди готувати шашлик це починає набридати , сьогодні ми розповімо вам , як приготувати скумбрію на грилі. Риба це завжди корисно , а приготована на багатті риба це ще й дуже смачно і ароматно ! Всі ми пробували мариновану копчену скумбрію , а от приготовану скумбрію на грилі пробував не кожен. До того ж це доступна за ціною риба.
Для того щоб приготувати скумбрію на грилі вам будуть потрібні такі інгредієнти:
Правильне приготування скумбрії на грилі
Для початку потрібно випатрати рибу , далі ретельно промити тушки в холодній воді.
Тепер потрібно кожну рибину натерти сумішшю з чорного меленого перцю і солі.
Лимони потрібно промити і після розрізати на дві частини. З однієї з половинок лимона потрібно вичавити сік , другу порізати середньої товщини часточками.
Тепер скроплюємо рибу лимонним соком і в середину вкладаємо по гілочці розмарину і чебрецю , також наповнюємо черевце порізаними на часточки лимоном (один лимон залишається не зворушеним ) .
Тепер скумбрію потрібно залишити промаринуватися на 30 – 40 хвилин , тобто краще замаринувати рибку попередньо , перед виїздом на пікнік.
Тепер викладаємо мариновану скумбрію на решітку гриля і обсмажуємо по 8 – 10 хвилин з кожного боку. За 5 хвилин до закінчення приготування риби , на грати викладаємо лимон що залишився , який слід розрізати на 3 – 4 великі кружка, обсмажити його з двох сторін .
Готову рибу сервіруємо свіжою зеленню , скроплюємо лимонним соком і подаємо на стіл.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply