Смажена скумбрія в середземноморському стилі

» » Смажена скумбрія в середземноморському стилі
Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Сьогодні я пропоную вам забути, що скумбрія – це дешева пролетарська риба. При правильному підході вона дуже і дуже смачна. І різноманітна. У сьогоднішньому рецепті, наприклад, вона відмінно знаходить контакт з білим вином і помідорами черрі. Результат – смачне, соковите і дуже апетитне блюдо.

Тут ви можете використовувати іншу рибу – наприклад, більш дорогу дораду або цілком собі бюджетну тріску. Але з скумбрією це блюдо все одно прекрасно.

Інгредієнти для смаженої скумбрії в середземноморському стилі:

  • 4 скумбрії, оброблені на філе
  • 1 маленька червона цибулина
  • 400 г томатів черрі
  • 150 мл білого сухого вина
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г чорних оливок
  • жменю листя зеленого базиліка
  • сіль і цукор за смаком

Розраховано на 4 порції

 

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Приготування смаженої скумбрії в середземноморському стилі:

Кожне філе розрізаємо на 2 частини. Цибулю нарізаємо тонкими скибочками, помідори – на 2-4 частини залежно від розміру. Часник і базилік дрібно рубаємо. Оливки ріжемо на 2-4 частини.

У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Рибу солимо і перчимо, в декілька заходів обсмажуємо до готовності з двох сторін, приблизно по півтори хвилини на бік.

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Перекладаємо на тарілку.

У сковороду кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо томати і смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Додаємо часник і оливки, вливаємо вино і готуємо близько 5 хвилин, поки не зникне запах алкоголю. При необхідності коригуємо смак цукром.

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Кладемо в сковороду рибу, прогріваємо протягом пари хвилин.

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Подаємо.

Смажена скумбрія в середземноморському стилі

Смачного!

Смажена скумбрія в середземноморському стилі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика