Смажена скумбрія в середземноморському стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я пропоную вам забути, що скумбрія – це дешева пролетарська риба. При правильному підході вона дуже і дуже смачна. І різноманітна. У сьогоднішньому рецепті, наприклад, вона відмінно знаходить контакт з білим вином і помідорами черрі. Результат – смачне, соковите і дуже апетитне блюдо.

Тут ви можете використовувати іншу рибу – наприклад, більш дорогу дораду або цілком собі бюджетну тріску. Але з скумбрією це блюдо все одно прекрасно.

Інгредієнти для смаженої скумбрії в середземноморському стилі:

  • 4 скумбрії, оброблені на філе
  • 1 маленька червона цибулина
  • 400 г томатів черрі
  • 150 мл білого сухого вина
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г чорних оливок
  • жменю листя зеленого базиліка
  • сіль і цукор за смаком

Розраховано на 4 порції

 

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile-1

Приготування смаженої скумбрії в середземноморському стилі:

Кожне філе розрізаємо на 2 частини. Цибулю нарізаємо тонкими скибочками, помідори – на 2-4 частини залежно від розміру. Часник і базилік дрібно рубаємо. Оливки ріжемо на 2-4 частини.

У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Рибу солимо і перчимо, в декілька заходів обсмажуємо до готовності з двох сторін, приблизно по півтори хвилини на бік.

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile-2 (1)

Перекладаємо на тарілку.

У сковороду кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо томати і смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile-3

Додаємо часник і оливки, вливаємо вино і готуємо близько 5 хвилин, поки не зникне запах алкоголю. При необхідності коригуємо смак цукром.

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile-4

Кладемо в сковороду рибу, прогріваємо протягом пари хвилин.

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile-5

Подаємо.

skumbria-v-sredizemnomorskom-stile

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.