
Сьогодні я пропоную вам забути, що скумбрія – це дешева пролетарська риба. При правильному підході вона дуже і дуже смачна. І різноманітна. У сьогоднішньому рецепті, наприклад, вона відмінно знаходить контакт з білим вином і помідорами черрі. Результат – смачне, соковите і дуже апетитне блюдо.
Тут ви можете використовувати іншу рибу – наприклад, більш дорогу дораду або цілком собі бюджетну тріску. Але з скумбрією це блюдо все одно прекрасно.
Інгредієнти для смаженої скумбрії в середземноморському стилі:
- 4 скумбрії, оброблені на філе
- 1 маленька червона цибулина
- 400 г томатів черрі
- 150 мл білого сухого вина
- 2 зубчики часнику
- 50 г чорних оливок
- жменю листя зеленого базиліка
- сіль і цукор за смаком
Розраховано на 4 порції
Приготування смаженої скумбрії в середземноморському стилі:
Кожне філе розрізаємо на 2 частини. Цибулю нарізаємо тонкими скибочками, помідори – на 2-4 частини залежно від розміру. Часник і базилік дрібно рубаємо. Оливки ріжемо на 2-4 частини.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Рибу солимо і перчимо, в декілька заходів обсмажуємо до готовності з двох сторін, приблизно по півтори хвилини на бік.
Перекладаємо на тарілку.
У сковороду кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо томати і смажимо, помішуючи, ще 3 хвилини.
Додаємо часник і оливки, вливаємо вино і готуємо близько 5 хвилин, поки не зникне запах алкоголю. При необхідності коригуємо смак цукром.
Кладемо в сковороду рибу, прогріваємо протягом пари хвилин.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply