Смажені креветки в беконі з гострим томатним соусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я іноді просто диву даюся, наскільки смачні речі виходять з невеликої кількості інгредієнтів. Наприклад, як у випадку з цією гарячою закускою. Тут у нас креветки, бекон і соус, який може бути зовсім не таким, як в рецепті (тут ще відмінно відіграє тар-тар або “тисяча островів”, наприклад). Підсумок – дуже смачне блюдо, яке вимагає зовсім небагато зусиль на приготування.

Це відмінна закуска до вина.
Інгредієнти на 2 порції:

  • 30 великих креветок
  • 30 тонких скибочок бекону

Для соусу:

  • 200 г томатів у власному соку
  • 1 зубчик часнику
  • 1/4 ч.л. табаско або аналогічного перцевого соусу (кількість можна регулювати за смаком)
  • сік половини лайма
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. солі

krevetki-v-bekone-1
Готуємо соус. Томати разом з соком кладемо в сотейник. Додаємо нарізаний пластинками часник, табаско і цукор. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.
krevetki-v-bekone-2
Подрібнюємо соус блендером до гладкого стану.
krevetki-v-bekone-4


Додаємо за смаком сіль і лаймовий сік. Ретельно перемішуємо і ще раз прогріваємо. Остуджуємо.
Кожну креветку обертаємо беконом.
krevetki-v-bekone-3
Смажимо на середньо сильному вогні на змащеній маслом сковороді до готовності з обох сторін. Для варено-морожених креветок досить 1-1,5 на кожну сторону, для сирих – 3-4 хвилини з кожного боку, але на трохи меншому нагріванні. Час може збільшуватися або зменшуватися залежно від розміру креветок.
krevetki-v-bekone-5
Перекладаємо готові креветки на тарілку і подаємо з гарячими соусом і часточками лайма.
krevetki-v-bekone
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.