
Солона форель з кропом – дуже гармонійне блюдо. Червона риба за смаковими якостями прекрасно поєднується з білим перцем і зеленню кропу. Приготуйте це блюдо близьким людям – вони залишаться задоволені.
Щоб приготувати солону форель з кропом вам знадобиться:
- форель (центральна частина тушки )
- кріп
- цукор
- сіль морська велика
- перець білий горошком
Як приготувати солону форель з кропом :
1 . Форель звільнити від хребта , залишивши шкіру і луску недоторканими .
2 . Перець стовкти в ступці або побити качалкою в рушнику. Кріп нарубати . Сіль з цукром змішати.
3 . Трохи натерти рибу сумішшю солі і цукру.
4 . Взяти ємність для засолювання. На дно покласти чверть солі з цукром і таку ж частину кропу.
5 . Шкірою вниз покласти шматок риби. Посипати його сіллю з цукром , білим перцем і покласти решту кропу.
6 . М’ясом вниз покласти другий шматок риби , посипати залишками спецій.
7 . Накрити фольгою , покласти зверху тарілку і гніт.
8 . Відправити в холодильник на дві доби. Раз на 12 годин шматочки риби потрібно перевертати.
9 . Вийняти рибу , швидко сполоснути кип’яченою водою , промокнути серветкою. Можна подавати на стіл , можна – загорнути в пергамент і відправити в холодильник чекати свого часу .
Бон апетит !
Leave a Reply