
Судак в мультиварці – пісне і швидке в приготуванні блюдо. На відміну від інших видів річкової риби, судак менш костлявий і позбавлений специфічного запаху. До того ж тушкування судака не витратний за часом і не вимагає високого навику готування.
- Судак 1 тушка
- Лимон 1 штука
- Сіль 1/2 столової ложки
- Перець 1/2 столової ложки
- Сушена зелень 1/2 столової ложки
Перед тим як приступати до готування блюда судака потрібно обробити. Очистіть рибу від луски, розріжте черевце вздовж і попатрайте, обріжте хвіст. Судак має дуже жорсткі спинні плавники, щоб їх видалити зробіть на спині розрізи уздовж плавця і вийміть його. Якщо ви вирішили готувати рибу з головою, то видаліть їй зябра, підрізавши їх. Після того, як ви закінчили чистити рибу, вимийте її, обсушіть паперовим рушником і розріжте на зручні вам за розміром шматки.
Шматочки риби змащуємо сумішшю солі і перцю. За допомогою спеціальної соковижималки приготуйте лимонний сік з половинки лимона, скроплюємо ним судака. Половинку лимона що залишилась, нарізаємо тонкими кружечками.
В мультиварку наливаємо води, встановлюємо спеціальну корзину. Закладаємо всередину шматочки судака, посипаємо сушеною зеленню, і розкладаємо поверх нарізану половинку лимона. Переводимо мультиварку в режим “Варка на пару”, закриваємо прилад кришкою. Чекаємо 10-15 хвилин і риба готова.
Подавайте судака гарячим, з додаванням соусу і гарніру, наприклад, зі свіжих овочів або макаронів. Насолоджуйтесь смачною і корисною стравою.
– Якщо не хочете витрачати час на чистку риби, використовуйте для приготування цієї страви філе.
– Замініть сушену зелень на свіжу і додайте зеленої цибулі або часнику, якщо у вас є така можливість.
– Для додання страві пряного аромату скористайтеся запашним перцем.
Приємного апетиту!
Leave a Reply