
Риба , приготована на грилі – це смачно і корисно. За даним рецептом готувати сьомгу нескладно , а результат вас неодмінно порадує . Смачну вечерю приготувати просто , здивуєте своїх домашніх апетитною рибою на грилі.
Щоб приготувати сьомгу на грилі нам потрібно:
- філе сьомги – 800 г (на шкірі)
- цедра одного лайма
- зелений перець чилі – 2 шт.
- імбир свіжий – 3 см
- зелений базилік – 2 гілочки
- сіль
Спосіб приготування сьомги на грилі:
Приготуємо суміш з цедри лайма , перцю чилі , імбиру і базиліка. Для цього спочатку готуємо перці . Розрізаємо їх уздовж , видаляємо насіння і промиваємо під сильним струменем холодної води , ріжемо невеликими кубиками. Попередньо очищений імбир тремо на дрібній тертці. Знімаємо з лайма цедру. Змішуємо всі інгредієнти , додавши до них листочки базиліка і трохи солі.
Сьомгу нарізаємо вздовж разом зі шкірою , щоб вийшли довгі однакові шматочки . Натираємо рибу приготованою сумішшю і складаємо кожен шматочок вдвічі або скручуємо рулетиками , закріпивши край зубочистками. Готуємо сьомгу на грилі по чотири хвилини з кожного боку – для цієї риби часу цілком достатньо.
Приємного апетиту!
Leave a Reply