Тріска, запечена під томатним соусом з фетою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

І знову у нас риба. Дуже смачна, ніжна, з ароматним соусом. Складних інгредієнтів і маніпуляцій рецепт не передбачає, тому він приречений на успіх в разі приготування.
Для цієї страви підходить будь-яка морська риба з щільною білою м’якоттю. Тріска, на мій смак, тут ідеальна, але можна використовувати палтуса, морського окуня або судака. Ну або рибу попроще типу минтая або хека. Базилік можна замінити на петрушку (або доповнити нею).

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1,2 кг філе тріски без шкіри
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. сухого орегано
  • 1/4 ч.л. меленого чилі
  • 60 мл білого сухого вина
  • 800 г томатів у власному соку
  • 60 г фети
  • жменю листя базиліка
  • сіль за смаком

treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi-1
Рибу нарізаємо на порційні шматки і вкладаємо в вогнетривку форму в один шар, солимо і перчимо.
Цибулю і часник дрібно рубаємо.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi-2
Додаємо часник, чилі і орегано, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Вливаємо вино, трохи збільшуємо вогонь і готуємо, поки об’єм вина не випарується вдвічі. Додаємо розім’яті томати разом з соком.
treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi-3


Доводимо до кипіння і готуємо на середньому вогні з відкритою кришкою, поки соус злегка не випарувався, близько 15 хвилин.
Додаємо в соус розкрошену фету і дрібно посічений базилік.
treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi-4
Перемішуємо, солимо за смаком. Укладаємо в форму поверх риби.
treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi-5
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 20 хвилин, до готовності риби.
Подаємо з підсмаженим хрустким хлібом.
treska-pod-tomatnym-sousom-s-fetoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.