
Тріска з грибами – прекрасне поєднання продуктів , які й самі по собі смачні, а разом утворюють абсолютно нову смакову гаму , доповнену ніжним смаком вершків і розплавленого сиру.
Тріска з грибами готується з таких інгредієнтів:
- будь-які гриби – 300 г
- картопля – 500 г
- цибуля – 1 головка
- рослинна олія – 5 ст. ложок
- філе тріски – 600 г
- вершки – 100 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- панірувальні сухарі – 2 ст. ложки
- сир тертий – 100 г
- сіль , чорний перець мелений – за смаком.
Тріска з грибами готується наступним чином:
1 . Гриби переберіть , промийте , очистіть і наріжте скибочками , залийте гарячою водою , додайте лавровий лист і варіть 30 хв .
2 . Картоплю як слід вимийте щіткою , залийте гарячою водою і відваріть в мундирі протягом 15 хв . Воду злийте , дайте картоплі охолонути і очистіть її.
3 . Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на сковороді на розігрітій олії ( 2 стол. Ложки ) протягом 3 хв .
4 . Додайте в цибулі гриби і смажте ще 10 хв. Потім посипте борошном , влийте вершки і 100 мл води і тушкуйте ще 20 хв.
5 . Вимите філе тріски обсушити, посоліть , поперчіть , обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з обох сторін на сковороді на рослинній олії ( 2 ст. Ложки).
6 . У форму для запікання викладіть соус з грибами , поверх нього – філе тріски , навколо укладіть картоплю, нарізану кружальцями , збризніть маслом , посипте сиром і поставте в попередньо розігріту духовку. Випікати при 150 ° С , поки сир не розплавиться.
Приємного апетиту!
Leave a Reply