Тушкована риба в томаті

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Тушеная рыба в томате 1

Тушкована риба в томаті – універсальне блюдо, яке можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді. Рецепт приготування цієї страви дуже поширений, і не даром, адже приготувати по ньому рибу зможе навіть початківець кулінар. До того ж не потрібно запасатися божевільною кількістю інгредієнтів для його приготування, все необхідне можна знайти в найближчому магазині.

  • Хек філе 450 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки (середніх)
  • Морква 2 штуки (середніх)
  • Часник 4 зубчики
  • Помідор 2 штуки (середніх)
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 1 столова ложка
  • Борошно пшеничне 2 столових ложки
  • Томатна паста 2 столових ложки
  • Вода очищена 0,5 літра

141442891022239ad2b
Філе хека потрібно розморозити й обсушити. Для цього промокніть його з кожного боку серветкою. Після цього поріжте філе на невеликі шматочки.
14144289109334ca256
У глибокій мисці змішайте борошно з 1/2 чайної ложки солі і приправами. Обваляйте шматочки риби в цій суміші перед обжаркою.
1414428910754739c28


Нагрійте сковороду з великою кількістю масла. Обсмажте шматочки риби з паніруванням по 3-4 хвилини з кожного боку. Смажене філе дістаньте за допомогою шумівки з сковороди і викладіть на серветки, щоб вони ввібрали надлишки масла. А в цей час займіться овочами.
1414428910735954a1b
Моркву очистіть від шкірки або просто гарненько промийте, видаливши всю грязь за допомогою щітки для миття овочів. Чисту морквину подрібніть за допомогою великої терки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Помідор просто помийте і акуратно, щоб не розчавити, подрібніть ножем.
Очищений від лушпиння часник подрібніть, використовуючи спеціальний прес для часнику.
14144289109963b6006
Всі овочі, крім часнику, складіть в сковороду з глибокими бортами, можна використовувати ту ж, в якій смажили рибу. Моркву, цибулю і помідор з додаванням рослинної олії тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте томатну пасту, оцет, сіль, що залишилася, цукор і 0,5 літра очищеної води, перемішайте і, не закриваючи кришкою, готуйте ще 5 хвилин.
1414428910327817f12
В тушковані з томатною пастою та іншими спеціями овочі додайте обсмажені раніше в паніровці шматочки філе і свіжий часник, не вимикаючи вогонь, продовжуйте готувати 10 хвилин. На останніх 5 хвилинах готування можна накрити кришкою.
Готовому блюду дайте настоятися 15-20 хвилин під закритою кришкою. При необхідності рибу з овочами перед подачею на стіл можна підігріти.
Подавайте рибу, тушковану в томаті, з вареним рисом або картоплею. Додаткового соусу не потрібно, але обов’язково прикрасьте готову страву свіжою зеленню.
– Ви можете використовувати філе будь-якої білої риби, а не тільки хека.
– Для гостроти в це блюдо слід додати мелений червоний перець.
– При бажанні додайте до тушкованої риби в томатному соусі лавровий лист, але не забудьте вийняти його перед подачею.
14144289096114de3603cc8
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.