Тушкована риба в томаті

» » Тушкована риба в томаті
Тушкована риба в томаті

Тушкована риба в томаті – універсальне блюдо, яке можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді. Рецепт приготування цієї страви дуже поширений, і не даром, адже приготувати по ньому рибу зможе навіть початківець кулінар. До того ж не потрібно запасатися божевільною кількістю інгредієнтів для його приготування, все необхідне можна знайти в найближчому магазині.

  • Хек філе 450 грам
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки (середніх)
  • Морква 2 штуки (середніх)
  • Часник 4 зубчики
  • Помідор 2 штуки (середніх)
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 1 столова ложка
  • Борошно пшеничне 2 столових ложки
  • Томатна паста 2 столових ложки
  • Вода очищена 0,5 літра

Тушкована риба в томаті
Філе хека потрібно розморозити й обсушити. Для цього промокніть його з кожного боку серветкою. Після цього поріжте філе на невеликі шматочки.
Тушкована риба в томаті
У глибокій мисці змішайте борошно з 1/2 чайної ложки солі і приправами. Обваляйте шматочки риби в цій суміші перед обжаркою.
Тушкована риба в томаті
Нагрійте сковороду з великою кількістю масла. Обсмажте шматочки риби з паніруванням по 3-4 хвилини з кожного боку. Смажене філе дістаньте за допомогою шумівки з сковороди і викладіть на серветки, щоб вони ввібрали надлишки масла. А в цей час займіться овочами.
Тушкована риба в томаті
Моркву очистіть від шкірки або просто гарненько промийте, видаливши всю грязь за допомогою щітки для миття овочів. Чисту морквину подрібніть за допомогою великої терки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями.
Помідор просто помийте і акуратно, щоб не розчавити, подрібніть ножем.
Очищений від лушпиння часник подрібніть, використовуючи спеціальний прес для часнику.
Тушкована риба в томаті
Всі овочі, крім часнику, складіть в сковороду з глибокими бортами, можна використовувати ту ж, в якій смажили рибу. Моркву, цибулю і помідор з додаванням рослинної олії тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте томатну пасту, оцет, сіль, що залишилася, цукор і 0,5 літра очищеної води, перемішайте і, не закриваючи кришкою, готуйте ще 5 хвилин.
Тушкована риба в томаті
В тушковані з томатною пастою та іншими спеціями овочі додайте обсмажені раніше в паніровці шматочки філе і свіжий часник, не вимикаючи вогонь, продовжуйте готувати 10 хвилин. На останніх 5 хвилинах готування можна накрити кришкою.
Готовому блюду дайте настоятися 15-20 хвилин під закритою кришкою. При необхідності рибу з овочами перед подачею на стіл можна підігріти.
Подавайте рибу, тушковану в томаті, з вареним рисом або картоплею. Додаткового соусу не потрібно, але обов’язково прикрасьте готову страву свіжою зеленню.
– Ви можете використовувати філе будь-якої білої риби, а не тільки хека.
– Для гостроти в це блюдо слід додати мелений червоний перець.
– При бажанні додайте до тушкованої риби в томатному соусі лавровий лист, але не забудьте вийняти його перед подачею.
Тушкована риба в томаті
Приємного апетиту!

Тушкована риба в томаті обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика