Форель, запечена в духовці з прянощами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Форель, запеченная в духовке с пряностями 3

Форель – одна з моїх улюблених рибок. Найбільше люблю її запікати. Це просто і корисно , без особливих наворотів.

Інгредіенти

  • форель
  • оливкова олія (можна замінити на соняшникову )
  • спеції (можна спеціальні для риби)
  • сіль , перець
  • лимон

Приготування
У приготуванні все настільки просто , що простіше не придумаєш. Найважче в цьому, напевно , почистити рибу. Але на щастя , зараз в супермаркетах часто продають вже почищену . Для мене – це просто порятунок , бо не надто люблю виконувати ” брудну” роботу 😉 .
Далі процес такий : моєму рибку , натираємо її сіллю , приправою , перцем і маслом. Усередині рибу приправляти і солити треба досить обережно , щоб не пересолити , а зовні можна давати більше приправ , там шкіра затримує .
IMG_0198
Форму для випікання викладаємо фольгою, змащуємо фольгу маслом, викладаємо зверху рибу. Поливаємо злегка лимонним соком, зверху кладемо шматочки лимона і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Залежно від духовки, рибу на початку приготування можна прикрити фольгою – десь хвилин на 15, а потім ту верхню фольгу зняти і допікати вже у відкритому вигляді.
IMG_3082
Печемо в залежності від величини рибин, але в середньому близько півгодини. Загалом, рибу всередині процесу випікання можна перевернути, щоб вона рівномірно пропеклась з двох сторін. Але на мою думку це необов’язково, особливо якщо духовка гріє і зверху, і знизу.
IMG_0205


Тому, коли форель готова, дістаємо її і подаємо в гарячому вигляді, з гарніром або без – це вже від смаків залежить.

IMG_0304
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!