Форель – одна з моїх улюблених рибок. Найбільше люблю її запікати. Це просто і корисно , без особливих наворотів.
Інгредіенти
- форель
- оливкова олія (можна замінити на соняшникову )
- спеції (можна спеціальні для риби)
- сіль , перець
- лимон
Приготування
У приготуванні все настільки просто , що простіше не придумаєш. Найважче в цьому, напевно , почистити рибу. Але на щастя , зараз в супермаркетах часто продають вже почищену . Для мене – це просто порятунок , бо не надто люблю виконувати ” брудну” роботу 😉 .
Далі процес такий : моєму рибку , натираємо її сіллю , приправою , перцем і маслом. Усередині рибу приправляти і солити треба досить обережно , щоб не пересолити , а зовні можна давати більше приправ , там шкіра затримує .
Форму для випікання викладаємо фольгою, змащуємо фольгу маслом, викладаємо зверху рибу. Поливаємо злегка лимонним соком, зверху кладемо шматочки лимона і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Залежно від духовки, рибу на початку приготування можна прикрити фольгою – десь хвилин на 15, а потім ту верхню фольгу зняти і допікати вже у відкритому вигляді.
Печемо в залежності від величини рибин, але в середньому близько півгодини. Загалом, рибу всередині процесу випікання можна перевернути, щоб вона рівномірно пропеклась з двох сторін. Але на мою думку це необов’язково, особливо якщо духовка гріє і зверху, і знизу.
Тому, коли форель готова, дістаємо її і подаємо в гарячому вигляді, з гарніром або без – це вже від смаків залежить.
Смачного!