Щука фарширована

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Щука фаршированная 2

Інгредієнти

  • щука (або судак) вагою близько 700 г
  • 100 г хліба
  • 200 мл молока
  • 1 яйце
  • 150 г цибулі
  • 1-2 ст.л. відвареного рису (за бажанням)
  • зелень за смаком
  • майонез
  • соль
  • перець


661_010012_7215_b
Приготування

Мій тато дуже любить риболовлю. В основному, його улов – це судаки, але днями тато привіз щуку.
А я давно збиралася приготувати фаршировану щуку. Виявилося це простіше простого.
Смак перевершив всі наші очікування. Щука виходить дуже ніжна, м’яка, соковита.
Я в начинку додала варений рис, але можна цього не робити.
Якщо у Вас залишиться зайвий фарш, можна посмажити з нього котлетки.
Якщо Ви використовуєте заморожену рибу, перед приготуванням її треба добре розморозити.
661_0212_7219_b
Щуку почистити (черевце не розрізають), плавники НЕ вирізати, голову відокремити, зябра видалити.
По колу зробити надрізи, відокремлюючи шкуру від м’яса.
661_0312_7225_b


Акуратно, не поспішаючи зняти шкірку. Шкура відділяється досить легко.
661_0412_7238_b
Біля хвоста відрубати кістку.
З риби видалити нутрощі.
661_0512_7254_bМ’ясо відділити від кісток (воно відділяється дуже легко).
661_0612_7230_b
Хліб замочити в молоці.
661_0794_7257_b
Через м’ясорубку пропустити м’ясо (м’ясо можна пропустити 2-3 рази), хліб, цибуля (можна все подрібнити в блендері).
661_0894_7272_b
Зелень дрібно покришити.
661_0994_7279_b
Змішати м’ясо, цибулю, хліб, рис, зелень. Посолити, поперчити.
661_01094_7283_b
Додати яйце.
661_01194_7289_b
Добре перемішати.
661_01294_7295_b
Отриманою масою нафарширувати шкірку (сильно туго набивати не треба, інакше шкірка може лопнути).
661_01394_7305_b
Викласти на фольгу (фольгу можна трохи змастити олією), докласти голову.
661_01486_7316_bЗмастити майонезом.
661_01586_7325_b
Фольгу загорнути.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом години.
Повністю охолодити, і тільки тоді фольгу розгорнути.
Подавати щуку холодною.
661_01655_7389_b
Прикрасити за смаком.
Я зробила сіточку з майонезу, прикрасила журавлиною.
З цибулі зробила корону. Для цього розрізала цибулину на 2 частини, вийняла підходить за розміром частина, ножицями зробила зигзагоподібний край.
661_01786_7401_bРиба в розрізі.
661_0112_7396_6gi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.