Буржуйський салат з куркою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Буржуйский салат с курицей

Коли готуєш дуже часто , хочеться творити , придумувати щось нове , якось урізноманітнити своє меню.
Я дуже люблю готувати салати і при цьому експериментувати , а найголовніше , мені подобається прикрашати салати. Важливо не тільки змішати всі інгредієнти. Так, безумовно , якщо все правильно зробити , з’єднати продукти , салат буде вже смачним , але важливо зробити його ще й красивим. Адже гарно прикрашений салат візуально стає відразу начебто ще смачніше , апетитніше. Для мене прикраса салату – процес не менш захоплюючий , ніж його приготування . Зі звичайного , здавалося б , олів’є можна зробити дуже незвичайний салат , надавши йому якусь цікаву форму і відповідно прикрасивши .

Особливо актуально прикраса салатів для святкового столу. Гості по достоїнству оцінять приготоване вами блюдо , зокрема , салат , якщо ви не тільки приготуєте його смачно , але ще й подасте цікаво , вишукано , ефектно. Тому дуже важливо знати основні принципи прикраси салатів. Важливо , щоб при прикрасі салату ви використовували ті продукти , які входять до його складу , щоб не порушити гармонію смаку . Адже навіть найкрасивіша прикраса може зіпсувати салат , якщо вона не поєднується за смаком з його інгредієнтами , а салат- то призначений саме для поїдання !
Салат прикрашайте помірно , щоб видно було , з чого він складається . В якості прикраси практично до всіх салатів підходять: свіжі огірки , помідори , редис , болгарський перець , кріп , петрушка. Зелень укладають зазвичай цілими гілочками .
Огірки для прикраси можна нарізати уздовж тонкими пластинками і згорнути у вигляді воронки. Можна також нарізати огірки кружечками. У продажу є спеціальні « точила » для овочів , якими вирізують красиві квіточки. Принцип їх роботи схожий з точила для олівців – вони також знімають тонку стружку. Можна ще вирізати з скибочок огірка листочки.
Також часто використовують для прикраси салатів варений буряк і моркву , скибочки зварених круто яєць.
Якщо ви на стіл подаєте кілька салатів , що не прикрашайте їх однаково , проявіть свою фантазію. Подати салати можна в салатниці , на блюді , а також на скибочках хліба і навіть в чіпсах !
Салатами можна начиняти огірки і помідори. Можна також салати покласти в кошики з пісочного тіста , на шматочки вареної ковбаси , попередньо підсмаженої .
Солити і заправляти салати краще безпосередньо перед подачею , інакше вони пустять сік, а це зіпсує смак.
Сирі овочі нарізати слід на порцеляновому або пластмасовій дощечках , а не на дерев’яній , так як дерево вбирає сік.
Пропоную приготувати буржуйський салат з куркою . Бувржуйскім він названий по асоціації з віршем Володимира Маяковського: «Їж ананаси , рябчиків жуй , день твій останній приходить , буржуй! » У нас , правда , замість рябчиків куряча грудка , але буржуям б все одно сподобалося!
Салат готується шарами , все дуже просто! А верх прикрасьте на свій смак , проявіть фантазію!
Щоб приготувати буржуйський салат з куркою , вам знадобиться:

  • грудка куряча – 1 шт.
  • сир твердий – 200 г
  • ананаси консервовані – 1 банка
  • яйця – 3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • цукор – 1 ст.л.
  • майонез – за смаком

Як приготувати буржуйський салат з куркою :
1 . Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді до готовності , охолоджуємо і нарізаємо невеликими кубиками.
2 . Цибулю очищаємо від лушпиння , промиваємо та нарізаємо кубиками. Потім обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору , додаємо 1 столову ложку цукру.
3 . Яйця відварюємо круто, потім охолоджуємо , очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
4 . Сир натираємо також на дрібній тертці.
5 . Тепер приступимо до викладання салату в блюдо. Всі інгредієнти будемо викладати шарами.
перший шар – куряче м’ясо , перемішане з майонезом ( щільно викладаємо на дно салатника , можна взяти оселедочницю )
другий шар – цибуля
третій шар – ананаси
четвертий шар – яйця ( змащуємо майонезом )
сир
Верх салату можна змастити майонезом , а можна залишити так .
6 . Відправляємо в холодильник для просочення на півгодини.

410_01_06_2013_2251
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.