Варіанти приготування вінегрету з квашеною капустою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Варианты приготовления винегрета с квашеной капустой 3

Традиційно в країнах колишнього СРСР готують вінегрет із квашеною капустою. Хоча, цей інгредієнт у складі може бути зовсім відсутніми, або замінюватися іншими компонентами. Часто у складі салату можна знайти картоплю, зелений горошок і солоні огірки. Також обов’язково присутність буряків, яка й робить салат настільки яскравим і оригінальним вже тільки по одному зовнішньому вигляду.

Вінегрет в нашій кулінарній традиції відносять до холодних закусок, а навіть не салатів. Назву блюдо отримало від однойменного французького соусу. У дореволюційній Росії цей соус, на основі оцту, оливкового масла і гірчиці також був популярний. Потім від соусу залишилася тільки назва, яка трансформувалася в красивий вітамінний салат. Ще красиво і цікаво взимку буде виглядати салат веселка (рецепт фото).
Рецепти вінегрету
З овочів з квашеною капустою
Є безліч особливостей приготування цієї страви. У класичному складі завжди є відварна картопля і буряк, солоні огірки і солона капуста. Пропонуємо цей рецепт (з фото) вінегрету з квашеною капустою.
Необхідні інгредієнти:

  • П’ять картоплин;
  • Один буряк;
  • Два солоних огірка;
  • Одна морквина;
  • Одне яблуко;
  • 100 грамів квашеної капусти;
  • 50 грамів зеленої цибулі;
  • Три столові ложки рослинної олії, трохи оцту і чайна ложка гірчиці (для заправки);

recept-13384
Картоплю і буряк треба відварити, потім почистити і остудити. Також відварити моркву, після чого почистити і остудити її. Всі інгредієнти, які вимагають нарізки, треба нарізати дрібним кубиком. Чим акуратніше буде нарізка, тим смачніше в підсумку вийде салат. Капусту просто дрібно нашаткувати. Змішати інгредієнти для заправки, при необхідності додати сіль.
вен
Інгредієнти змішати у великій мисці, а ось заправку додавати до овочів тільки перед самою подачею салату на стіл. Тоді ж посипати страву дрібно нарізаною зеленою цибулею або іншою зеленню, яка є під рукою. Для заправки цього салат можна використовувати звичайний майонез.
З квасолею
Часто в рецепті, як приготувати вінегрет із квашеною капустою, можна зустріти квасолю. Теж смачний і корисний інгредієнт, який додає салату ситості.
Необхідні інгредієнти:

  • Один буряк;
  • Дві картоплі;
  • Три солоних огірка;
  • 100 грамів квашеної капусти;
  • 150 грамів квасолі;
  • Одна цибулина;
  • Сіль і перець, чотири столові ложки рослинної олії;

Буряк і картоплю помити і відварити окремо. Потім охолодити і почистити. Квасолю треба попередньо на кілька годин залити водою, а потім відварити до готовності. Якщо не хочеться возитися з квасолею, то можна взяти консервований продукт, який відразу підходить для використання в салаті.
Тепер нарізати овочі дрібним кубиком, капусту дрібно нашаткувати, цибулю порізати тонкими кільцями. Все змішати в одному салатнику і заправити рослинним маслом, потім додати сіль і перець.
125596_53746a54df45953746a54df491
З маринованими грибами
Необхідні інгредієнти:

  • Один буряк;
  • Дві картоплі;
  • Одна морквина;
  • 200 грамів будь-яких маринованих грибів;
  • Один солоний огірок;
  • цибулина;
  • Три столові ложки рослинної олії, сік лимона;
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком;

Буряк, картоплю і моркву окремо відварити до повної готовності. Потім почистити і нарізати акуратним дрібним кубиком. Далі подрібнити в кубик гриби, цибулю і огірки. Інгредієнти об’єднати і заправити соусом, для приготування якого треба окремо змішати масло і сік лимона.
З оселедцем
Зовсім незвичайний варіант вінегрету, але він сподобається людям, які не можуть їсти тільки овочі. У цей салат можна додавати будь-які інші інгредієнти, але саме в такому поєднанні він виходить особливо смачним.
5562
Необхідні інгредієнти:

  • Дві морквини;
  • Дві картоплі;
  • Два буряка;
  • Три солоних огірка;
  • 100 грамів квашеної капусти;
  • 150 грамів філе слабосоленої оселедця;

Для соусу:

  • Дві чайні ложки гірчиці;
  • Два жовтка курячого яйця;
  • Дві столові ложки сухого білого вина;
  • Дві столові ложки оцту;
  • Дві столові ложки цукру і м’ясного бульйону;
  • Дві столові ложки рослинної олії;

Сирі овочі відварити в мундирах, а потім почистити. Також овочі можна запікати в духовці, обернувши фольгою. Потім почистити від шкірки і нарізати дрібним кубиком. Також нарізати всі інші інгредієнти, скласти в каструлю, додати спеції. Щоб приготувати соус, всі інгредієнти скласти в каструлю і прогріти на слабкому вогні, щоб повністю розчинився цукор. Не можна давати соусу кипіти. Заправити салат гірчичним соусом. Якщо хочеться ще більше ситне блюдо, зверніть увагу на салат з копченою куркою і чорносливом.
Такі прості рецепти вінегрету можна починати готувати вже зараз. Спеціального кулінарного досвіду не потрібно, а основні інгредієнти для цього салату в зимовий період завжди є під рукою.
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.