
З салатом “Капрезе”, думаю, знайомі майже всі. Сьогодні я хочу запропонувати вам фуршетну варіацію цієї класичної страви – з подачею в міні-стаканчиках або чарках, з соусом песто і краплею бальзамічного крему. Приготування цієї закуски не забере у вас багато часу, тому беріть на озброєння для всяких-різних вечірок.
Помідори черрі, звичайно, володіють особливим солодким смаком, але через брак ви все ж можете замінити їх звичайним стиглим помідором – тим більше, що в початковому варіанті “Капрезе” готується якраз із звичайного томата.
Інгредієнти на 8 міні-порцій:
- 12 помідорів чері
- 12 кульок міні-моцарели
- 2 ст.л. базилікового песто
- сіль за смаком
- бальзамічний крем або уварений з цукром бальзамічний оцет
- мікс-салат або зелень базиліка для подачі
Моцарелу і помидорки розрізаємо на половинки, кладемо в миску.
Додаємо 2 ч.л. песто і сіль за смаком, перемішуємо.
Кладемо в кожен стаканчик по 3 половинки сиру і томатів, додаємо трохи песто і бальзамічного крему, прикрашаємо зеленню і подаємо зі шпажкою або міні-вилочкою.

Смачного!
Leave a Reply