Які тільки салати не винаходить витончена фантазія кулінарів! Ось і весняний салат з огірків з бруснично-медовою заправкою здається, на перший погляд, поєднанням непоєднуваного. Але не поспішайте робити висновки, спочатку спробуйте …
Щоб приготувати весняний салат з огірків з бруснично – медовою заправкою , знадобляться такі інгредієнти:
- 2-3 середніх огірка
- маленьку жменю брусниці
- 2 гілочки петрушки
- 1 ч. ложка буркунового меду
- 1 ст. ложка сметани жирністю не нижче 20 %
- сіль
- мелений чорний перець
Весняний салат з огірків з бруснично – медовою заправкою робиться так:
1 . Брусницю вимийте , кілька ягідок відкладіть для прикраси , а інші розмолоти в блендері і протерти через сито.
2 . Ретельно перемішайте брусницю з медом і сметаною , посоліть і поперчіть за смаком.
3 . Наріжте огірки тонкими кружальцями і перемішайте з дрібно нарізаною петрушкою і приготованою заправкою.
4 . Прикрасьте салат відкладеними ягодами брусниці.
Приємного апетиту!