
Міцно і надійно в наше щоденне меню увійшли страви корейської кухні . Деякі страви не мають аналогів у нас і для свого приготування вимагають унікальних інгредієнтів , а деякі знайомі нам давно , але приготованя за корейським рецептами , набувають зовсім новий і неповторний смак. Саме до таких страв відноситься – вінегрет по- корейськи .
Способів приготування вінегрету по- корейськи багато , ось деякі з них :
1 . Ретельно вимийте і відваріть в окремому посуді три середніх картоплини і чотири буряка. Дайте овочам охолонути , а в цей час займіться приготуванням заправки для вінегрету , для чого змішайте 50 грам соняшникової олії з двома чайними ложками хрону і додайте в отриману суміш трохи солі і оцту. Після того як овочі охололи , наріжте їх тонкими скибочками. Окремо тонко нашаткуйте ріпчаста цибуля ( 1 головку ) і обсмажте в невеликій кількості соняшникової олії. Додайте обсмажену цибулю до овочів , добре перемішайте і заправте гострою заправкою . Вінегрет готовий.
2 . Другий спосіб трохи складніше і вимагає більшої кількості продуктів. Для його приготування вам знадобиться: по 50 грам картоплі , буряка і солоних огірків , по 20 грам цибулі та солодкого перцю , 35 г моркви , 75 грам яблук , по 10 грам сметани , майонезу і рослинного масла.
Приступаємо до приготування . Відваріть овочі ( буряк , моркву і картоплю ) , остудіть , очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Яблуко і перець очистіть від шкірки. Дрібно наріжте солоні огірки , яблуко , перець і додайте до варених овочів . Полийте вінегрет рослинним маслом і добре перемішайте , потім полийте соусом із суміші майонезу та сметани . Для пікантності додайте трохи меленого стручкового гіркого перцю.
3 . Для приготування вінегрету цим способом нам знадобиться по 50 грам квасолі сухої , квасолі стручкової і буряка , 100 грам моркви , 150 грам баклажан , 150 грам консервованого лосося , 100 грам майонезу і трохи солі.
Відварюємо окремо буряк , моркву , баклажани і стручкову квасолю , охолоджуємо і дрібно нарізаємо , попередньо знявши шкірку . Замочити суху квасолю на 1,5 години в холодній воді , відварити і додати до овочів. Копчений лосось подрібнити , змішати з овочами. Заправити вінегрет майонезом і посолити за смаком.
Серед різноманіття корейської кухні є ще багато цікавих страв , таких як морква по- корейськи , хе з маринованої сирої риби і пагони молодого бамбука ( Масарі ) , так , що не зупиняйтеся тільки на одній страві , а дивуйте свою сім’ю кожен день новими кулінарними відкриттями.
Приємного апетиту!
Leave a Reply