
Інгредієнти:
- 1 шматок яловичої вирізки вагою приблизно 800 г;
- 5 середніх, дуже стиглих помідорів;
- 2 червоні солодкі цибулини;
- сік 1 лимона;
- 1 невеликий пучок петрушки;
- оливкова олія;
- сіль, мелений чорний перець;
- рослинне масло або шматок тваринного жиру для змазування решітки.
Як приготувати.
Ретельно, за допомогою тонкого гострого невеликого ножа видаліть з м’яса всі плівки. Натріть вирізку сіллю, перцем і оливковою олією, дайте постояти 30-40 хв., Поки розпалюєте вугілля. Решітку прокаліть і змастіть олією або шматком жиру.
Обсмажте вирізку на вугіллі до стану середньої прожарювання. Зніміть з вугілля, прикрийте нещільно фольгою і дайте м’ясу відпочити 15 хв.
Цибулю очистіть, розріжте уздовж на четвертинки, потім наріжте поперек як можна більш тонко, збризніть лимонним соком і приправити сіллю.
Помідори черрі надріжте навхрест приблизно на 1/3 і змішайте з цибулею. Ще трохи посоліть

Дрібно порубаєте петрушку, видаливши жорсткі кінці стебел. Наріжте м’ясо що постояло тонкими смужками і змішайте з цибулею і помідорами.

Полийте салат оливковою олією, приправте перцем, посипте подрібненою петрушкою і подавайте відразу ж, теплим.

Якщо ви готуєте такий салат в дома, в квартирі, спочатку обсмажте вирізку на розпеченій сухій сковороді-гриль з усіх боків до рум’яної скоринки, потім загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 160 ° С духовці приблизно 20 хв. Вийміть з духовки і дайте дійти, не розгортаючи, ще приблизно 20 хв.

Смачного!
Leave a Reply