Зелений салат з лососем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Зеленый салат с лососем 5

Такий спосіб приготування риби прийшов до нас з Японії. Зрозуміло, ви повинні бути повністю впевнені в якості та свіжості риби, щоб готувати її цим методом, адже риба не те що не прожарюється, а буквально залишається сирою в середині.
Інгредієнти:

  • 400 г філе лосося
  • 1 стигле авокадо
  • 2 невеликих хрустких огірочка
  • 200 г суміші салатних листків, бажано з гіркуватими листям (рукола, Міцуно, радіккіо)
  • 2-3 ст. л. несмажене насіння кунжуту
  • 1,5 см свіжого кореня імбиру
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. нейтрального на смак рослинного масла
  • 1 ч. л. темного кунжутного масла
  • сіль.

Як приготувати.
Зріжте філе лосося з шкіри. Розріжте на 4 довгих рівних шматка. Натріть сіллю і перцем, дайте полежати 5-10 хв.
1402658880_1
Насипте насіння кунжуту на суху сковороду без масла. Злегка посоліть і поставте на середній вогонь. Обсмажуйте, струшуючи сковороду, приблизно 2 хв. Відразу ж пересипте кунжут на блюдце.
1402658870_2
Наріжте огірочки кружками, злегка посоліть. Покладіть шматки лосося на дуже сильно розігріту сковороду з антипригарним покриттям. Обсмажте з усіх боків тільки до зміни кольору – всередині лосось повинен залишитися сирим. Трохи остудіть і розріжте або розламайте філе на шматки поменше.
1402658879_3


Для заправки очистіть і натріть на тертці імбир, змішайте з соєвим соусом, рослинним і кунжутним маслом.
1402658909_4
Викладіть салатну суміш на тарілки. Полийте більшою частиною заправки. На листя покладіть лосося і авокадо, а також огірки. Полийте заправкою що залишилася, посипте кунжутом і подавайте.
1402658956_5

1402658917_zelenyy-salat-s-lososem
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.