Капустяний салат з куркою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Капустный салат с курицей

Такий чудовий овоч як капуста користується популярністю з давніх часів. Адже ще наші бабусі і дідусі прикрашали свої столи різноманітними смачними стравами з білокачанної красуні.

Навіть з часом популярність капусти аніскільки не зменшилася , а , навпаки , – сучасна кулінарія пропонує найширший вибір різних чудесних страв з прекрасного овоча або з додаванням його . Проте варто сказати , що крім звичної всім білокачанної капусти , не варто оминати увагою і її « родичок » : кольорову , брюссельську , брокколі , савойської та червонокачанну . Смак всіх цих овочів дещо відрізняється один від одного, що дозволяє кулінарам фантазувати й експериментувати нескінченно . Крім цього , всі перераховані вище види капусти несуть в собі величезну користь для людського організму , адже в їх складі можна побачити безліч корисних речовин і мікроелементів.
Сьогодні я хочу розповісти вам про те , як приготувати капустяний салат з куркою . Поєднання 2 -х видів капусти ( білокачанної і червонокачанної ) , дієтичного курячого м’яса , ароматного оливкового масла і пряних спецій подарують вам і користь , і насолоду смаком!
Щоб приготувати капустяний салат з куркою , вам знадобиться:

  • відварене куряче м’ясо – 400-500 г
  • капуста білокачанна ( нашаткована ) – 1 ст.
  • капуста червонокачанна ( нашаткована ) – 1 ст.
  • морква – 1 шт.
  • салат – 1 пучок
  • зелена цибуля – 5 пір’їнок
  • кінза – 2 пучка

для заправки:

  • олія оливкова – 3 ст. л .
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л .
  • часник – 2 зубчики
  • кунжут – 2 ст. л .
  • свіжий імбир
  • перець чорний мелений
  • сіль

Як приготувати капустяний салат з куркою :
1 . Відварене куряче м’ясо ( грудку ) нарізати невеликими кубиками.
2 . Моркву ( велику) почистити , вимити , обсушити і натерти на крупній тертці (можна просто порізати тонкою соломкою) .
3 . Зелену цибулю , кінзу та салатні листя промити , обсушити. Листя салату порвати руками на невеликі шматочки , цибулю і кінзу дрібно порубати ножем.
4 . Всі підготовлені овочі і зелень викласти у велику миску , перемішати , злегка потерти долонями ( щоб овочі пустили сік ) .
5 . Приготувати заправку. Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес. Невеликий шматочок імбиру очистити від шкірки і натерти на дрібній терці. У невеликій мисочці змішати часник , імбир , оливкова олія , бальзамічний оцет , кунжут , чорний мелений перець і сіль за смаком.
6 . Залити овочі приготовленою заправкою , перемішати і залишити для просочення на 15-20 хвилин.
7 . Через 20 хвилин додати в миску з овочами відварну курятину , ще раз гарненько перемішати всі інгредієнти і поставити салат в холодильник на 1 годину. В принципі , капустяний салат з куркою можна подати і відразу ж після приготування , однак , настоявшись , він стане ще смачніше і ароматніше .
Капустяний салат з куркою буде володіти ще більш насиченим смаком , якщо додати в нього грибочки , консервовану кукурудзу , твердий сир , солодкий перець , подрібнені волоські горіхи , сухарики з пшеничного хліба. А для заправки можна використовувати не тільки оливкове масло зі спеціями , а й майонез ( в такому випадку салат вийде більш поживним і калорійним ) .
Також капустяний салат можна приготувати не тільки з відвареною курятиною , але і з обсмаженою , запеченою або навіть копченою . Вибір даного продукту повністю залежить від смакових уподобань вашої родини.
Капустяний салат з куркою можна подати у великому салатнику або на порційних тарілочках , прикрашених цілими салатними листям.

410_12_06_2013_2401
Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.