
Морква по- корейськи або як її називають на батьківщині – « сабза » , одне з найулюбленіших нами страв корейської кухні . В арсеналі кожної господині є як мінімум кілька рецептів приготування гострої морквини . Але чому , же смак ” сабза ” приготованої власноруч , дуже відрізняється від смаку такої , же точно морквини купленої в корейському ресторані.
Можливо справа не тільки у відповідному наборі інгредієнтів і спецій , а в тому , як приготувати моркву по -корейськи правильно . Багато що залежить в першу чергу від самої моркви , вона повинна бути темно- помаранчевою , солодкою і соковитою. Не варто використовувати мляву , суху моркву , а так само овочі зі світлою серединкою . Не дуже гарна якість вихідного продукту обов’язково позначиться на кінцевому результаті , так , що не заощаджуйте . Якщо все-таки наявна у вас морквина сухувата , напередодні перед готуванням, замочіть її в холодній воді.
Отже , 1кг моркви необхідно добре вимити , очистити від шкірки і нарізати на смуги , товщиною 2 – 4мм , використовуючи шатківницю . Ріжемо тільки шатківницею , так як терка мало гостра і може зім’яти шматочки моркви , що зіпсує її зовнішній вигляд. Нарізану моркву перетираємо з сіллю і залишаємо на годину , пустити сік. А в цей час чистимо і дрібно ріжемо 1кг часнику. Після того як морквина пустила сік , її необхідно промити від надлишку солі і злегка просушити. Просохлу моркву викладаємо гіркою. У невелике поглиблення по центру нашої морквяної гірки кладемо 1 ст. ложку червоного гострого перцю ( можна трохи менше). На перець виливаємо пів склянки сильно нагрітого рослинного масла , важливо відзначити , що олія повинна бути добре нагрітою на сковороді , але ще не диміти. Для надання більш насиченого смаку маслу , в ньому можна обсмажити ріпчасту цибулю до золотистого кольору , потім цибулю вибрати , а масло додати в моркву. Після цього додайте в моркву часник і залиште на 10 хвилин. Морква по- корейськи майже готова , залишилося додати 6 ст. ложок 6 % оцту , прянощі і посолити за смаком. В якості прянощів використовуйте мелений коріандр , гвоздику , соус ” кочуджан ” , запашний горошок і лавровий лист.
Складаємо готову моркву в банку і ставимо в холодильник на добу. Через добу морквина по- корейськи готова до вживання.
Головне не бійтеся експериментувати і відкривати для себе нові горизонти . Нехай огірки по- корейськи мирно сусідять з російським полуничним варенням на полицях своєї комори, а будинок буде сповнений тепла і достатку !
Смачного!
Leave a Reply