М’ятний салат з пшеницею і креветками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Мятный салат с пшеницей и креветками 5

Інгредієнти:

  • 280 г очищених цільних зерен пшениці або полби;
  • 2 середніх молодих цукіні або кабачка;
  • 3 середніх помідора;
  • 5-6 філе анчоусів;
  • 300 г сирих креветок;
  • 1 середній пучок м’яти;
  • оливкова олія;
  • сіль, мелений чорний перець.


Як приготувати.
1. Заздалегідь, за 12 год до подачі, ретельно промийте пшеницю ледь теплою відфільтрованою водою, щоб стікаюча вода була абсолютно прозорою. Залийте промиту пшеницю відфільтрованою водою кімнатної температури і залиште набухати. Через 6 год воду можна змінити. Потім відкиньте набряклу пшеницю на сито, залийте свіжою питною водою, доведіть до кипіння, посоліть і варіть пшеницю до м’якості, приблизно 1 год. Відкиньте на сито, обсушити.
1401372203_1
2. Очистіть креветки від панцирів. Хвостики, за бажанням, можна залишити – так салат виглядає красивіше. Надріжте спинку кожної креветки по центру, приберіть темну кишкову вену, якщо вона є, допомагаючи собі куточком паперового рушника. Приправте креветки сіллю і перцем. Цукіні або кабачки, не очищаючи, наріжте дуже дрібними кубиками.
1401372227_2
З. У сковороду влийте 3 ст. л. оливкової олії, покладіть рубані анчоуси і дайте їм розчинитися на середньому вогні, помішуючи. Додайте цукіні, обсмажуйте 3 хв. Додайте креветки, трохи збільшіть вогонь і обсмажуйте все разом ще 3 хв., Перевертаючи креветки. Зніміть сковороду з вогню.
1401372194_3


4. На помідорах дуже гострим тонким ножем зробіть по неглибокий хрестоподібний надріз. Обдайте помідори киплячою водою, потім відразу дуже холодною. Очистіть помідори від шкірки, розріжте на четвертинки, видаліть насіння разом з рідиною. М’якоть помідорів наріжте акуратними дрібними кубиками.
1401372221_4
5. У м’яти видаліть стебла (вони не знадобляться). Листя укладіть стопкою один на одного, скрутіть щільним рулетом, тонко наріжте, потім ще порубати. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, додавши м’яту в останню чергу. Приправте салат сіллю, перцем і оливковою олією. Дайте настоятися 10-15 хв. і подавайте.
1401372261_5

1401372234_myatnyy-salat-s-pshenicey-i-krevetkamiСмачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.