
Страви німецької кухні славляться своєю поживністю і відмінним смаком . Страви в кожному регіоні Німеччини відрізняються один від одного деякими інгредієнтами. Хотілося б виділити німецький картопляний салат , його основним інгредієнтом є картопля. Але найчастіше в багатьох селищах додають до складу даного салату м’ясо або ковбасні вироби , а деякі додають різноманітні овочі , при цьому отримують не менш смачний і ситний салат. Ми б хотіли розповісти вам про класичний варіант приготування німецького картопляного салату.
Для того щоб приготувати німецький картопляний салат вам потрібно підготувати такі інгредієнти:
- картопля ( дрібна) – 0,5 кг. ,
- цибуля червона – 1 головка ,
- сіль і чорний мелений перець за смаком ,
- гірчиця (готова ) – 1 ст. ложка ,
- оцет ( 9 %) – 1 ст. ложка ,
- рослинне масло – 3 ст. ложки ,
- бульйон ( м’ясний або овочевий) – 50 мл . ,
- цукровий пісок – 1 ч. ложка ,
- оливки (без кісточок) – 10 – 15 штук ,
- свіжа зелень петрушки – 0,5 пучка.
Правильне приготування класичного німецького картопляного салату
Якщо у вас є молода свіжа картопля , то це чудово , але якщо раптом не сезон , то можна використовувати наявну картоплю , просто вибираємо найдрібнішу або відварюємо велику , а потім нарізаємо її на кілька частин.
Картоплю ретельно промиваємо і потім відварюємо в мундирі в солоній воді до готовності. Важливо не переварити картоплю !
Потім зливаємо воду і охолоджуємо картоплю , після очищаємо картоплю. Перекладаємо картоплю в глибоку миску.
Червону цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками . Потім відправляємо до картоплі .
Тепер потрібно приготувати заправку для салату. Для цього в невеликому сотейнику змішуємо гірчицю , рослинне масло , оцет , сіль , чорний мелений перець , цукровий пісок. Заливаємо все овочевим або м’ясним бульйоном. Ставимо на повільний вогонь і доводимо суміш до закипання , після охолоджуємо .
Оливки без кісточок додаємо до картоплі і цибулі . Також потрібно буде промити петрушку і порубати її дрібно , теж відправити в загальну масу .
Остиглую заправкою поливаємо салат , перемішуємо його , залишаємо на годину для того щоб салат просочився заправкою і після подаємо на стіл.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply