Рецепти літніх салатів

У літній час одні люди починають замислюватися про те , як швидко і просто схуднути , у решти ж просто немає бажання додавати в їжу жирні продукти харчування. У зв’язку з цим багато господинь замислюються над тим , які ж страви найкраще приготувати в спеку.
На допомогу нам можуть прийти літні страви , такі як холодні супи , легкі салати , освіжаючі коктейлі , морозиво. Також , влітку , бажано більше вживати свіжих овочів і фруктів. З основних страв перевагу мають різноманітні холодні супи , борщі , окрошки .
Ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів літніх салатів , для приготування яких можна використовувати практично все, що знайдеться на грядці або на овочевому прилавку найближчого супермаркету.
Інгредієнти:
- 4 великих помідори,
- 4 невеликих баклажана,
- 8 листя базиліка і петрушки,
- 100 г сметани,
- 5 зубчиків часнику,
- оливкова олія.
Приготування . Вимиті і нарізані кружечками баклажани посолити і витримати 30 хвилин. Потім помістити в друшляк , обполоснути і дати стекти воді. Обсушити паперовим рушником. Швидко обсмажити і остудити до кімнатної температури. Приготувати соус зі сметани , подрібненого часнику і нарізаної петрушки . Злегка посолити. Нарізати кружками помідори. Викласти баклажани , чергуючи їх з помідорами , на блюдо. Полити готовим соусом. Прикрасити листям базиліка.
Салат із капусти.
Капусту тонко нашаткуйте, злегка пам’ятайте. Копчений сир натріть на крупній тертці. Змішайте сир з капустою, додайте часточку дрібно нарубаного часнику. Заправте майонезом. Салат повинен настоятися протягом тридцяти хвилин.
Салат з огірками і свіжою бадиллям червоного буряка .
Нам потрібно:
- 2 -3 стебла селери
- 2 середніх огірочка
- пучок зеленого молодого бадилля буряка
- оливкова олія 50 гр
- сік половинки лимона
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Огірки і стебла селери поріжемо. Зелень бадилля буряка подрібнемо. Перемішаємо складові салату , додамо сік лимона і оливкове масло , поперчити і посолити .
Салат помідорки з часником
Стиглі помідори ріжемо на чотири частини , якщо великі на 8. Часник видавлюємо через прес і змішуємо зі сметаною , перцем і сіллю. Все виливаємо в помідори , перемішуємо акуратно.
Приємного вам апетиту!
Напишіть відгук