Салат грецький з креветками відмінно прикрасить і урізноманітить ваш святковий стіл, до того ж буде приємним і дивним блюдом для гостей. Навряд чи вони очікують таке незвичайне виконання грецького салату. Та вас і самих приємно здивує ніжний і легкий смак цієї страви.
- Креветки очищені 450 грам
- Помідори черрі 300 грам
- Огірки 2 штуки (середні)
- Сир фета 150-200 грам
- Часник 2 зубчики
- Маслини без кісточок 150 грам
- Листя салату 150 грам
- Цибуля ріпчаста червона 1 штука
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Орегано сушений 1 чайна ложка
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Перець чорний мелений 1/2 чайної ложки
- Лимонний сік 2 столових ложки
Очистіть пару зубчиків часнику від лушпиння і накришить великими шматочками. У сковороді розігрійте невелику кількість соняшникової олії і обсмажте в ній нарізаний часник. Через 1-2 хвилини смаження на сильному вогні, дістаньте часник і викиньте його. А в сковорідку складіть розморожені очищені креветки і смажте на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Після чого вийміть їх і розкладіть на паперовому рушнику, щоб стекли надлишки масла.
Помідори черрі складіть в друшляк і промийте під струменем холодної води. Після чого розріжте кожен томат на дві або чотири частини залежно від того, які шматочки за розміром, покрупніше або трохи менше, вам подобаються більше.
Огірки ретельно промийте і перевірте чи не гірчить шкірка. Якщо гірчить, то найкраще її зрізати, якщо ні, то покришіть овочі на середні або великі шматочки.
Сир фета накришить невеликими кубиками або розімніть за допомогою вилки на середні за розміром шматочки.
Банку з маслинами відкрийте і злийте зайву рідину. Можна, звичайно, нарізати маслини, але я пропоную залишити їх цілими.
Так само промийте листя салату і замочіть їх на деякий час в злегка теплій воді, щоб видалити навіть найдрібніший бруд і пісок. Після чого обтрусіть від надлишку води і накришіть великими шматочками, а найкраще просто порвіть руками.
Цибулю очистіть від лушпиння і промийте під струменем холодної води. Після чого накришіть цибулину кільцями або пів кільцями.
Всі зазначені для заправки інгредієнти перемішайте між собою за допомогою віночка або звичайної вилки.
Всі нарізані овочі і листя салату змішуємо з маслинами і обсмаженими в часниковому маслі креветками. Після чого додайте заправку і перемішайте. Грецькому салату, як відомо, потрібен час настоятися, для цього накрийте його харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2-3 години. Звичайно, можна дати йому тільки 1 годину або всього кілька хвилин, якщо час зовсім підтискає.
Готовий грецький салат з креветками подавайте охолодженим, прикрасивши тонкими часточками лимона або помідора. Можна так само викласти з боків страви маринований стручковий перчик. Спробуйте смачне, легке і освіжаюче літнє блюдо.
– Якщо немає бажання смажити креветки, можна використовувати мариновані, або варені.
– Замість того, щоб використовувати куплений лимонний сік, можна просто вичавити половину одного лимона.
– Грецький салат зберігайте в холодильнику в щільно закритій тарі, щоб він не просочився іншими запахами з вашого холодильника.
Смачного!