
Я дуже люблю шашлик , будь то блюдо , подане в ресторані або приготоване на багатті. Дуже добре , якщо є закуски , які допомагають відтінити м’ясний смак шашлику , особливо якщо він досить гострий . Мені дуже подобаються різні фруктові та овочеві салати , особливо з капустою і цитрусовими . Капусті я віддаю перевагу пекінській – вона , на відміну від білокачанної , не містить гіркоти і ніжніша за смаком. З капустою прекрасно поєднується терпкий стиглий грейпфрут , надаючи салату пікантність. До слова , грейпфрут допоможе вам спалити зайві калорії , особливо якщо шашлик приготований з жирної свинини. Зручний салатик ще тим , що приготувати його дуже просто , а всі продукти цілком доступні.
Такий салат я іноді готую вдома в якості легкої вечері або навіть десерту , він унікальний тим , що багатий вітамінами , але при цьому абсолютно нешкідливий для фігури. Він чудово відтіняє смак м’яса і риби , тому його можна подавати з різними стравами.
Щоб приготувати салат до шашлику з капусти з грейпфрутом , вам знадобиться:
- капуста пекінська нарізана – 6 ст.
- грейпфрут великого розміру – 2 шт.
- редис невеликого розміру – 5-6 шт.
- зелена цибуля – 1-2 стебла
для заправки:
- олія оливкова холодного віджиму – 2 ст.л.
- винний оцет – 2 ст.л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль морська – за смаком
Як приготувати салат до шашлику з капусти з грейпфрутом :
1 . Нарізану пекінську капусту кладемо в тарілку і починаємо нарізати грейпфрут. Необхідно зрізати шкірку з фрукта , потім розрізаємо його на кілька секторів , виймаємо серцевину і насіння. Після цього кожен сектор нарізаємо на кілька частин , щоб у нас вийшли шматочки розміром з гральну кістку.
2 . Миємо редиску і дрібно її нарізаємо кубиками. Кладемо в тарілку до грейпфруту і перемішуємо .
3 . Миємо зелену цибулю , дрібно нарізаємо її . Змішуємо всі інгредієнти заправки , крім цибулі . Перед подачею поливаємо салат заправкою і перемішуємо , а потім посипаємо зеленою цибулею. Салат готовий!
Заправка може зберігатися в холодильнику досить довго , так що ви можете зробити її побільше , а потім тільки заправляти свіжий салат і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Leave a Reply