Салат до шашлику з капусти з грейпфрутом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат к шашлыку из капусты с грейпфрутом

Я дуже люблю шашлик , будь то блюдо , подане в ресторані або приготоване на багатті. Дуже добре , якщо є закуски , які допомагають відтінити м’ясний смак шашлику , особливо якщо він досить гострий . Мені дуже подобаються різні фруктові та овочеві салати , особливо з капустою і цитрусовими . Капусті я віддаю перевагу пекінській – вона , на відміну від білокачанної , не містить гіркоти і ніжніша за смаком. З капустою прекрасно поєднується терпкий стиглий грейпфрут , надаючи салату пікантність. До слова , грейпфрут допоможе вам спалити зайві калорії , особливо якщо шашлик приготований з жирної свинини. Зручний салатик ще тим , що приготувати його дуже просто , а всі продукти цілком доступні.

Такий салат я іноді готую вдома в якості легкої вечері або навіть десерту , він унікальний тим , що багатий вітамінами , але при цьому абсолютно нешкідливий для фігури. Він чудово відтіняє смак м’яса і риби , тому його можна подавати з різними стравами.
Щоб приготувати салат до шашлику з капусти з грейпфрутом , вам знадобиться:

  • капуста пекінська нарізана – 6 ст.
  • грейпфрут великого розміру – 2 шт.
  • редис невеликого розміру – 5-6 шт.
  • зелена цибуля – 1-2 стебла

для заправки:

  • олія оливкова холодного віджиму – 2 ст.л.
  • винний оцет – 2 ст.л.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • сіль морська – за смаком

Як приготувати салат до шашлику з капусти з грейпфрутом :
1 . Нарізану пекінську капусту кладемо в тарілку і починаємо нарізати грейпфрут. Необхідно зрізати шкірку з фрукта , потім розрізаємо його на кілька секторів , виймаємо серцевину і насіння. Після цього кожен сектор нарізаємо на кілька частин , щоб у нас вийшли шматочки розміром з гральну кістку.
2 . Миємо редиску і дрібно її нарізаємо кубиками. Кладемо в тарілку до грейпфруту і перемішуємо .
3 . Миємо зелену цибулю , дрібно нарізаємо її . Змішуємо всі інгредієнти заправки , крім цибулі . Перед подачею поливаємо салат заправкою і перемішуємо , а потім посипаємо зеленою цибулею. Салат готовий!
Заправка може зберігатися в холодильнику досить довго , так що ви можете зробити її побільше , а потім тільки заправляти свіжий салат і подавати до столу.

410_16_04_2013_1791
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.