Салат до шашлику з цибулею-пореєм

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат к шашлыку с луком-пореем

Цибуля- порей є однією з найпопулярніших і цінних харчових культур в країнах Західної Європи. А у Великобританії є навіть « Товариство любителів порею » , учасники якого обмінюються між собою особливостями вирощування цієї рослини і приготування різноманітних страв з неї. Настільки посилену увагу до даного виду цибулі обумовлено тим , що в ньому дуже мало калорій , зате безліч вітамінів і мікроелементів , необхідних людському організму.
Цибуля- порей відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами , використовується в приготуванні різних супів , рагу , соусів , салатів і закусок.
Сьогодні я розповім вам про те , як приготувати чудовий салат з цибулею -пореєм до шашлику .

Щоб приготувати салат до шашлику з цибулею -пореєм , вам знадобиться:

  • цибуля- порей (біла частина) – 200 г
  • яблука – 100 г
  • морква – 50 г
  • корінь селери – 50 г
  • олія соняшникова – 50 мл
  • лимонний сік
  • кріп
  • петрушка
  • селера
  • щіпка солі

Як приготувати салат до шашлику з цибулею -пореєм :
1 . Підготувати цибулю- порей. Зрізати корінь і зелену частину. Корінь викинути , а зелень можна використовувати для тих страв , які піддаються термічній обробці , так як ця частина цибулі досить жорстка і не підходить для приготування салатів і закусок.
2 . Білу частину цибулі- порею розділити на окремі стебла . Ретельно промити цибулю під проточною водою , видаляючи залишки землі, піску , сміття і т.п. Обсушити , нарізати тонкими кільцями.
3 . Яблука очистити від шкірки , видалити серцевину і нарізати тонкою соломкою. За бажанням , шкірку можна і не видаляти (тим більше , якщо вона не жорстка ) . Злегка скропити яблука лимонним соком , інакше вони потемніють і придбають не надто апетитний вигляд.
4 . Моркву і корінь селери почистити , вимити , обсушити і натерти на крупній тертці.
5 . Всі підготовлені раніше інгредієнти викласти в чисту миску , посолити , перемішати.
6 . Заправити салат з цибулею -пореєм соняшниковою олією і ще раз перемішати.
7 . Зелень петрушки , селери і кріп гарненько промити під проточною водою. Струсити, щоб видалити залишки рідини ( обсушити ) і дрібно нарізати.
8 . Готовий салат посипати нарізаною зеленню і подати на стіл.
Хочу сказати , що даний рецепт може послужити прекрасною основою для створення та інших смачних салатиків. Ви можете експериментувати , додаючи в салат з цибулею -пореєм свіжі овочі (огірки і помідори ) , маслини без кісточок , сир (дуже смачно з фетою або пармезаном , але можна і з будь-яким іншим видом сиру на ваш смак) , листовий салат , зелену ( стручкову ) квасолю.
Крім цього , ви можете заправити салат не тільки соняшниковою олією , а й сметаною ( з низьким вмістом жиру) , натуральним йогуртом (без добавок) , майонезом ( бажано , продуктом домашнього приготування) . Або ж приготувати заправку за своїм рецептом (наприклад , суміш сметани , лимонного соку , цукру і солі).

410_16_04_2013_1816
Приємно вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!