
Кожна господиня «вкладає душу» при приготуванні будь-якої страви або освоюючи новий рецепт. «Зима» салат не складний у приготуванні, і не вимагає особливої майстерності. Такий салат став найпоширенішим в Україні. Скільки господинь, стільки і рецептів. Салат виходить смачним і до того ж економічним.
Інгредієнти:
- оселедець 100 гр.
- картопля 1 шт.
- огірок 1 шт.
- цибуля 2 шт.
- морква 1 шт.
- зелений горошок 100 гр.
- яйце 1 шт.
Картоплю і моркву ретельно необхідно вимити і поставити варити до готовності. Яйця також необхідно зварити й остудити.
Поки картопля з морквою варитися, обробляємо, оселедець. Можна використовувати вже готове філе оселедця. Очищаємо його від нутрощів. Відрізаємо голову. Робимо надріз по спині оселедця до хвоста, а потім знімаємо шкіру у напрямку до хвоста. Витягуємо всі кістки.
Нарізаємо філе дрібними кубиками.
Цибулю очищаємо від лушпиння та дрібно нарізаємо. Половину цибулини потрібно порізати півкільцями, які підуть на прикрасу салату.

Яйця дрібно нарізаємо.

Зварену картоплю і моркву слід остудити і очистити, порізати невеликими кубиками. Всі порізані інгредієнти складаємо в миску. Додаємо в миску консервований зелений горошок і огірки.Всі інгредієнти слід добре змішати, заправити майонезом або сметаною, посолити за смаком і викласти в салатницю. Прикрасити зеленню, кружечками огірка і півкільцями цибулі. Якщо в салат додати свіже яблуко, то воно додасть салату з оселедцем пікантний смак. Спробуйте взяти на замітку новий рецепт. «Зима» салат з оселедцем вийде пікантною і незабутньою стравою.

Смачного!
Leave a Reply