Салат зі свіжого шпинату

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из свежего шпината

Салат зі свіжого шпинату з додаванням солодкої редиски – чудове блюдо весняного раціону. Редиску почали вирощувати в Китаї і на Середземномор’ї ще за 1000 років до н.е. А ось по всій Європі цей овоч почав поширюватися лише на початку XVI століття.

Редиска є продуктом дієтичним. Вона багата вітамінами , білками і такими необхідними нашому організму мікроелементами як кальцій , калій , фосфор , залізо , магній , натрій , мідь і марганець. Цей коренеплід багатий і аскорбіновою кислотою , яка дуже легко засвоюється організмом. Ефірні масла , присутні в редисці , надають їй аромат і злегка гіркуватий смак. Редиска відмінно поєднується зі сметаною , яйцями , сирами , шпинатом і копченостями .

Щоб приготувати салату з листя свіжого шпинату , вам знадобиться:

  • редиска – 8 шт.
  • шпинат – 150 г
  • оцет винний – 75 мл
  • цукор – 50 г
  • сіль – за смаком
  • олія оливкова – 2-3 ст.л.
  • чорний перець за смаком
  • курячі яйця – 2 шт.
  • зелень петрушки – за смаком

Спосіб приготування салату зі свіжого шпинату :

1 . Для початку поставимо відварюватися курячі яйця ( обов’язково круто) . Потім зливаємо окріп і поміщаємо готові яйця під холодну воду ( охолоджуємо їх).
2 . Тим часом приготуємо маринад. Для цього змішуємо в одній ємності винний оцет разом з сіллю і цукром. Дуже гарненько все перемішуємо , так , щоб цукор повністю розчинився. І відставляємо соус поки в сторонку .
3 . Підготуємо поки інші інгредієнти для салату. Ретельно промиваємо редис і нарізаємо його тонкими кружечками. Потім викладаємо редиску в приготований раніше маринад і залишаємо її там хвилин на 30-60 ( звичайно ж , краще на 60 , так вона більше просочиться маринадом і набуде більш цікавий смак). Після закінчення зазначеного часу виймаємо редис з маринаду (при цьому сам маринад ми не зливаємо , врахуйте , що 3 ст. л . Нам ще знадобляться для заправки самого салату) .
4 . Відразу готуємо заправку для нашого салату. Змішуємо в зручній ємності оливкову олію , чорний мелений ( краще мелений) перець і 3 ст. л . залишеного маринаду. При бажанні ви також можете додати трішки солі. Тепер все добре перемішуємо.
5 . Дуже ретельно промиваємо під проточною водою зелень петрушки і листя салату , обов’язково просушуємо їх (для цього можна скористатися паперовими рушниками або серветками ) . Після цього очищаємо від шкаралупи відварені яйця і нарізаємо їх на четвертинки. Петрушку дрібно рубаємо ножем.
6 . Беремо відповідну посудину і змішуємо в ній шпинат із заправкою . Тепер розкладаємо його порційно по тарілках , на шпинат зверху викладаємо часточки редису , прикрашаємо все подрібненою зеленню , а по краях тарілки розкладаємо яйця. І ось смачний і дуже легкий салат зі свіжого шпинату готовий!

237_28_03_13_1621

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!