
Як на рахунок освіжаючого, легкого, оригінального, корисного і просто божественного на смак блюда, яке допоможе зберегти фігуру і зміцнить імунітет? Хочете спробувати? Тоді готуємо салат з апельсинів і яблук! Цей нехитрий кулінарний шедевр прекрасно виглядає як на святковому, так і на повсякденному столі, даруючи своїм ароматом, а також яскравістю приємні спогади про спекотні літніх сонячні дні!
- Оцет винний червоний 2 столові ложки
- Сік апельсиновий 2 столові ложки
- Олія оливкова 2 столові ложки
- Ізюм 1/2 склянки
- Горіх волоський 1/2 склянки
- Апельсин 1 штука
- Яблука 4 штуки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Для початку по черзі викладаємо на кухонний стіл родзинки з горіхами і перебираємо їх, одночасно видаляючи сор будь-якого виду. Після цього перше відкидаємо на друшляк, ретельно промиваємо під цівками холодної проточної води і залишаємо в раковині, щоб стекла зайва рідина. Потім умочуємо сушений виноград паперовими кухонними рушниками, відправляємо його в глибоку тарілку і заливаємо винним оцтом, апельсиновим соком, а також оливковою олією. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції і залишаємо при кімнатній температурі настоюватися протягом 7-10 хвилин або до використання.
Тим часом розламуємо горіхи на великі шматочки і пересипаємо їх в чистий посуд. Яблука з апельсинами також промиваємо і сушимо. За допомогою гострого кухонного ножа розрізаємо кожен фрукт на 2 половинки, видаляємо з них серцевину з кісточками і хвостик. Далі за бажанням очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо їх м’якоть невеликими кубиками або часточками товщиною в 1,5-2 сантиметри.
Цитруси позбавляємо від шкірки, так щоб на поверхні не залишилося білих волокон, в яких міститися гіркі масла. Потім розбираємо їх на дольки і знімаємо з них проміжну мембрану – білу ніжну плівку. Далі залишаючи м’якоть апельсинів в такому вигляді, як є або подрібнюємо так само, як яблука і приступаємо до наступного кроку

У глибоку миску перекладаємо нарізані цитруси, фрукти і горіхи. Заправляємо їх соусом з родзинок, а також інших смачних інгредієнтів. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції. Затягуємо посуд з практично готовим салатом поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 5-7 хвилин. Після цього приправляем його за смаком сіллю, чорним меленим перцем, знову змішуємо і сервіруємо до столу.
Салат з апельсинів і яблук подають як закуску перед першими або другими гарячими стравами в спеціально призначеної для цієї мети посуді, відразу після приготування або в охолодженому вигляді. За бажанням перед сервіровкою його прикрашають гілочками кропу або петрушки. Це чудо викликає апетит і сприяє більш якісному засвоєнню їжі, так що їжте, насолоджуйтеся і будьте здорові!
– Замість винного оцту можна взяти яблучний, а оливкове масло замінити соняшниковою рафінованою;
– Дуже часто салат доповнюють часточками мандарина і кубиками ківі, а також груші;
– Альтернатива волоським горіхам – будь-який інший їстівний вид, насіннячка або кунжут, чорному перцю – запашний, він менш гострий, але більш ароматний, а родзинок – чорнослив, попередньо вимочений і дрібно нарізаний;
– За бажанням салат можна заправити сметаною, вершками або кисломолочним йогуртом без смакових добавок.

Приємного апетиту!
Leave a Reply