Домашнє консервування зараз набирає обертів, адже приємно холодним зимовим вечором відкрити баночку іншу домашніх заготовок і насолодитися смаком овочевого салату або ж солодкого ароматного варення, яке ховає в собі шматочок літа. Салат з баклажанів на зиму це прекрасна закуска, яка може навіть виступити як самостійне блюдо або скласти прекрасний тандем з відвареною крупою, макаронами або картопляним пюре. Так що не лінуємося і заготовляємо про запас!
Для того щоб приготувати салат з баклажанів на зиму вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани – 4 кг.,
- помідори (стиглі великі) – 10 штук,
- солодкий болгарський перець (великий) – 10 штук,
- гострий червоний перець (невеликий) – 5 – 7 штук,
- часник – 3 – 4 головки (великі),
- цукровий пісок – 1 склянка,
- сіль – 2 ст. ложки + для засипання баклажан (2 – 3 ст. ложки),
- оцет столовий (9%) – 150 мл.,
- рослинне масло (рафіноване) – 1 стакан.
Правильне приготування салату з баклажанів на зиму
Для початку промиємо і очистимо по потребі всі овочі. Баклажани слід порізати тонкими кружечками або невеликим кубиком. Потім перекладаємо їх у глибоку чашку і рясно присипаємо крупною сіллю, залишаємо на 30 хвилин.
У болгарського і червоного пекучого перцю видаляємо насіння і плодоніжки, нарізаємо довільними шматками. Промиті помідори розрізаємо на дві частини і після пропускаємо через м’ясорубку, також можна використовувати блендер для подрібнення овочів.
Очищаємо часник і також пропускаємо через м’ясорубку, туди ж відправляємо підготовлений перець. Пропущені через м’ясорубку овочі змішуємо, додаємо сіль і цукровий пісок, перемішуємо, потім додаємо рослинне масло і столовий оцет. За смаком можна додати червоний або чорний мелений перець.
Засипані сіллю баклажани промиваємо під проточною водою і віджимаємо. Після заливаємо сумішшю з овочів – маринадом. Відправляємо каструлю на повільний вогонь і тушкуємо не менше півгодини.
Салат в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованим банкам і закочуємо кришками. Зберігаємо заготовку в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!