Салат з баклажанів

» » Салат з баклажанів
Салат з баклажанів

Баклажани – незвичайні овочі, вони поєднуються з багатьма ароматами і приправами: це оливкова, кукурудзяна, соняшникова, соєва та кунжутна олія, томат і часник, петрушка, м’ята, коріандр, кмин, базилік, імбир і соєвий соус – так що пробуйте! Не зайвими в салатах з баклажанів будуть волоські горіхи. Баклажани дуже сприйнятливі до смаку сусідніх з ними продуктів. Тому незначна зміна рецептури може повністю змінити смак салату.
У більшості рецептів салатів з баклажанів їх обсмажують на олії. Якщо і ви плануєте смажити баклажани, то не забудьте попередньо порізати кожен плід вздовж або поперек і присипати сіллю. Навіть якщо синенькі не гірчать, не пропускайте цю маніпуляцію: після того, як ви змиєте сіль, перекладіть баклажани на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок вологи. Тепер можна сміливо смажити, не боячись, що баклажани вберуть в себе занадто багато масла.

Салати з баклажанів дуже прості в приготуванні і дуже навіть дієтичні. Ми б хотіли запропонувати вам рецепт приготування салату баклажанового з помідорами.
Для його приготування вам потрібно:

  •      2 великих баклажана;
  •      2 яйця;
  •      1 великий помідор;
  •      один пучок петрушки;
  •      3 зубчики часнику (пропущені через прес);
  •      1 велика картоплина;
  •      масло для смаження;
  •      сіль і чорний перець за смаком.

Розбийте яйця в миску. Наріжте баклажани кружечками, попередньо замочіть їх у підсоленій воді і тільки потім занурте в яєчну суміш. Нагрійте сковороду, смажте на середньому вогні з невеликою кількістю масла.
Обсмажте близько 1 хвилини з кожного боку. Коли баклажани покриються красивою коричневою і хрусткою скоринкою, зніміть їх зі сковороди. Можна обсмажувати і менше, але переконайтеся, що баклажани готові.
Салат з баклажанів


Покладіть готові баклажани в сторону і займіться картоплею. Тонко нарізану картоплю або потерту на тертці для корейських салатів обсмажте у великій кількості фритюру в сковороді або фритюрниці. У салат її поки не кидайте, інакше вона не буде приємно похрускувати в ньому.
Наріжте баклажани брусочками. Приготовлені баклажани не повинні бути занадто тонко нарізані, щоб зберігати форму в салаті. Якщо наріжете занадто тонко, отримаєте пюре з баклажанів, а не скибочки
Ріжемо помідори як баклажани, на довгі смужки.
Шаткуємо петрушку. Візьміть велику миску, так буде набагато легше змішувати інгредієнти салату.
З’єднайте всі інгредієнти в мисці і ось тільки зараз додайте картоплю, сіль, перець, обережно перемішайте.

Салат з баклажанів
Приємного апетиту!

Салат з баклажанів обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика