
Цей салат має явний ухил у бік Азії – тут вам і кисло-солодкий смак, і поєднання текстур. Ну і соєвий соус, в кінці кінців. Крім усього іншого він ще і дієтичний – куряча грудка і сирі овочі не особливо мають шанси залишити зайві кілограми на будь-чиїй попі 🙂
До речі, замість курки ви можете використовувати інший білок – яловичу або свинячу вирізку, грудку індички або качки.
Інгредієнти на 2 порції:
Для гострої курки:
- 1 велика куряча грудка (близько 250 г)
- сіль за смаком
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 2 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. табаско або аналогічного гострого перцевого соусу
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю (або вдвічі менше картопляного)
Для маринованих овочів:
- 1 середній кабачок
- 1 велика морква
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 2 ст.л. рослинного масла
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 100 г мікс-салату
Приготування:
Овочі нарізаємо стрічками максимально тонко – за допомогою Овочечистки або слайсера.
Окремо змішуємо соєвий соус, масло, оцет і цукрову пудру. Заливаємо цією сумішшю овочі і залишаємо маринуватися, поки буде готуватися курка.
Куряче філе солимо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. олії. Смажимо філе до готовності з двох сторін, приблизно по 5 хвилин на кожну сторону.
Поки смажиться курка, змішуємо в мисці соєвий соус, оцет, табаско, цукор, і крохмаль.
В кінці смаження, не виймаючи курку, додаємо соус в сковороду і готуємо, поки він не загусне. Вимикаємо і знімаємо з вогню. Даємо курці охолонути до теплого стану прямо в сковороді. Потім виймаємо і нарізаємо скибочками.
У тарілку кладемо мікс-салат, замариновані овочі (маринад злегка віджати) і скибочки курячого філе.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply