
Нерідко зустрічаю людей , для яких поєднання м’яса та морепродуктів – це щось неприпустиме і категорично неприйнятне . Однак , як мені здається , сучасна кулінарія вже давним-давно вийшла за межі будь-яких обмежень , що існували багато років тому. І це правильно! Найнесподіваніші поєднання всіх відомих продуктів дарують нам нові смаки і радують шикарним вибором всіляких рецептів для повсякденного і святкового меню.
Отже , сьогодні ми з вами приготуємо чудовий салат з кальмарами , свіжим огірком і кедровими горішками. Ніжне куряче філе , апетитні морепродукти , соковиті овочі , свіжа зелень і неповторний аромат горішків … Смак цього салату просто чарівний !
Щоб приготувати салат з кальмарами , свіжим огірком і кедровими горішками , вам знадобиться:
- куряче філе – 1 шт.
- кальмари очищені – 2 шт.
- огірки свіжі – 2 шт.
- кедрові горіхи – за смаком
- свіжа петрушка
- майонез
- сіль
Як приготувати салат з кальмарами , свіжим огірком і кедровими горішками :
1 . Куряче філе вимити під проточною водою , помістити в каструлю з гарячою підсоленою водою і відварити до готовності. Для того , щоб м’ясо вийшло більш смачним і ароматним , в процесі варіння можна покласти в каструлю лавровий лист , запашний перець горошком , цибулинку , корінь селери або петрушки.
2 . Готове філе витягти з бульйону , остудити і нарізати соломкою. Бульйон рекомендую не виливати , а використовувати для приготування дієтичного супчика або каші .
3 . Очищені тушки кальмарів помістити в каструлю з киплячою водою і відварити протягом 1-2 хвилин. Як варіант , можна просто покласти морепродукти в каструлю з киплячою водою , накрити кришкою , прибрати з вогню і залишити на 10 хвилин.
4 . Готові кальмари відкинути на друшляк і залишити на деякий час , щоб стекли надлишки рідини. Остигші морепродукти нарізати соломкою.
5 . Свіжі огірки вимити , обсушити , нарізати соломкою. Якщо шкірка овочів надто жорстка або гірчить , її необхідно видалити.
6 . Свіжу петрушку промити і обсушити. Кілька гілочок петрушки залишити для прикраси, іншу зелень дрібно посікти ножем.
7 . Кальмари , відварну курятину , свіжі огірки і подрібнену зелень помістити в миску , додати жменю кедрових горішків (можна менше або більше на ваш смак). До речі , за бажанням горішки можна попередньо трохи обсмажити на сухій розжареній сковороді , в такому випадку вони стануть більш ароматними !
8 . Заправити салат майонезом , при необхідності посолити. Добре перемішати всі інгредієнти.
9 . Готову страву перекласти в салатник , прикрасити гілочками свіжої зелені і подати на стіл.
Салат з кальмарами , свіжим огірком і кедровими горішками виходить дуже смачним і ситним. Ви можете подавати його як повноцінне блюдо або ж використовувати як основи для створення нових кулінарних шедеврів. Всього один який небудь продукт , крім запропонованих в рецепті вище , додасть страві нові нотки і зробить його оригінальним. Наприклад , в салат з кальмарами , свіжим огірком і кедровими горішками можна додати відварну картоплю , твердий сир , яйця (знову ж відварні ) , трохи часнику або ароматних спецій. Вдалих експериментів!
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply