
Салат з кальмарами і кукурудзою – дуже ніжне блюдо з ненав’язливим, але приємним присмаком і просто божественним ароматом. Його можна сервірувати як на святковий, так і повсякденний стіл, в будь-якому випадку така їжа не тільки прикрасить вашу трапезу, а й подарує незабутню насолоду!
- Кальмари (очищені та заморожені) 500 грам
- Кукурудза цукрова консервована 300 грам
- Яйце куряче (сире) 5 штук
- Цибуля ріпчаста (біла) 1 штука
- Майонез (будь-якої жирності) 200 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оцет столовий 9% 2 столові ложки (для яєць)
- Вода очищена скільки знадобиться
Для приготування цього чудесного салату підійдуть свіжі або як в нашому випадку заморожені, вже очищені кальмари без шкірки, хорди, щупалець, а також нутрощів, такі можна придбати в будь-якому супермаркеті або на ринку. В першу чергу, не розпаковуючи, укладаємо їх в миску з холодною проточною водою і даємо можливість відтанути.
Далі за допомогою кухонної щітки дуже акуратно промиваємо яйця. Цей процес необхідний, тому що на шкаралупі можуть міститися хвороботворні мікроби, які при попаданні в організм людини викликають серйозні захворювання, такі як сальмонельоз і кишкове отруєння. Потім відправляємо яєчка в сотейник, заливаємо холодною проточною водою вище на 2-3 пальця і ставимо на сильний вогонь. Після закипання зменшуємо його рівень до середнього і варимо даний інгредієнт круто приблизно 10-11 хвилин. Потім перекладаємо його в крижану воду і охолоджуємо до кімнатної температури.
Поки яйця прохолоджуються, ставимо на сильний вогонь глибоку каструлю, наполовину наповнену очищеною водою. Приправляємо її за смаком сіллю і доводимо до кипіння. Тим часом промиваємо відталих кальмарів і через 5-6 хвилин опускаємо їх в вируючу воду. Варимо морепродукти 2-3 хвилини, але не довше, інакше вони будуть жорсткими як гума. Після закінчення потрібного часу за допомогою шумівки переправляємо їх в окрему миску з холодною водою і повністю охолоджуємо.

Основні інгредієнти остигають, саме час зайнятися іншими важливими продуктами. Нагріваємо чайник з очищеною водою. Потім, використовуючи кухонний ніж, очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю, промиваємо її, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і шаткуємо соломкою або півкільцями товщиною до 5 міліметрів. Перекладаємо нарізку в невелику миску і через деякий час заливаємо окропом із чайника. Витримуємо овоч в такому вигляді 2-3 хвилини, щоб вийшла велика частина гіркоти. Після цього зливаємо воду і даємо цибулі можливість охолонути.

Потім за допомогою спеціального ключа для консервів відкриваємо баночку з солодкою цукровою кукурудзою і відкидаємо її в друшляк. Встановлюємо його в раковину і залишаємо там, на 5-7 хвилин, щоб стік зайвий маринад.

Далі очищаємо від шкаралупи відварені яйця і умочуємо їх, а також кальмарів паперовими кухонними рушниками. Потім по черзі викладаємо ці інгредієнти на чисту дошку і шаткуємо їх соломкою або скибочками завтовшки в 5-6 міліметрів.

Тепер беремо глибоку миску і кладемо туди нарізані курячі яйця, відварених кальмарів, ошпарену окропом ріпчасту цибулю і вже встигнувшу підсохнути кукурудзу. Приправляємо їх майонезом, за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції, пробуємо на смак і, якщо треба, додаємо більше спецій. Салат готовий! Його можна сервірувати відразу або охолодити і подати трохи пізніше.
Салат з кальмарами і кукурудзою подають відразу після приготування або в охолодженому вигляді, після годинного настоювання в холодильнику. Його сервірують в спеціально призначеній для цієї мети посуді або порціями на тарілках, за бажанням прикрасивши кожну гілочками, а іноді просто листочками свіжої зелені, наприклад, кропу, кінзи, петрушки. Насолоджуйтесь!
– Крім кальмарів можна використовувати будь-які інші відварені морепродукти: креветки, гребінці, м’ясо крабів, раків;
– Прекрасна альтернатива майонезу – сметана, вершки або кисломолочний йогурт без наповнювачів;
– За бажанням в салат можна додати трохи свіжої зеленої цибулі, кінзи або петрушки;
– Дуже часто використовують зерна свіжої, попередньо відвареної кукурудзи;
– Якщо кальмари все ж переварилися і вийшли жорсткими, не турбуйтеся, все можна виправити! Просто продовжуйте готувати їх протягом 2-3 годин до м’якості, звичайно, після такої довгої теплової обробки морепродукти втратять свою поживну цінність, але їх м’ясо стане вельми ніжним і придатним для вживання;
– Чорний перець досить гострий і не кожному до смаку, тому іноді його замінюють запашним або білим.
Смачного!
Leave a Reply