Салат з кальмарами і яйцем

» » Салат з кальмарами і яйцем
Салат з кальмарами і яйцем

Салат з кальмарами і яйцем – смачне поживне блюдо, як для святкового столу, так і для щоденної вечері. Готується воно дуже швидко, головне, щоб під рукою були свіжі кальмари і яйця. Попередньо все зваривши, ви скоротите час в два рази, все нашаткувати і заправивши майонезом. Пригощайтеся!

  • Кальмари очищені заморожені 500 грам
  • Яйця курячі 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 1/2 столової ложки
  • Цукор 1 щіпка

Салат з кальмарами і яйцем


Викладаємо кальмари в середню миску і на час залишаємо осторонь, щоб вони розтанули і стали кімнатної температури. Увага: ні в якому разі не ставте морепродукти в мікрохвильову піч або під струмінь гарячої води.
Потім ретельно промиваємо з усіх боків компонент під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа по необхідності очищаємо кальмари від плівки.
Салат з кальмарами і яйцем
Тим часом в середню каструлю наливаємо звичайну холодну воду і ставимо на великий вогонь. Щоб рідина швидше закипіла, накриваємо ємність кришкою. Відразу ж після цього додаємо в каструлю пару пучків солі, все ретельно перемішуємо столовою ложкою і зменшуємо вогонь. Акуратно викладаємо сюди тушки кальмарів і чекаємо, коли вода повторно закипить. Як тільки це відбудеться, засікаємо 1-2 хвилини, накриваємо каструлю кришкою і варимо компонент. Важливо: довше варити морепродукти не рекомендується, особливо заморожені, так як вони можуть стати як гума і зіпсують смак страви. Після закінчення відведеного часу, скориставшись шумівкою, дістаємо кальмари з ємності і викладаємо в друшляк. Залишаємо їх на час в стороні остигати до кімнатної температури.
Салат з кальмарами і яйцем
Тепер викладаємо тушки на обробну дошку і подрібнюємо за допомогою ножа соломкою. Дрібно рубані кальмари переміщаємо в чисту (головне – суху) середню миску і переходимо до підготовки наступного інгредієнта.
Салат з кальмарами і яйцем
Курячі яйця викладаємо в маленьку каструлю, заливаємо її звичайною холодною водою так, щоб рідина повністю покривала компоненти і ставимо на середній вогонь. Коли вміст ємності закипить, засікаємо 10 хвилин. Нам необхідно зварити яйця круто.
Салат з кальмарами і яйцем
Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а каструлю з допомогою кухонних прихваток ставимо в раковину під струмінь холодної води. Коли компонент повністю охолоне, чистими руками очищаємо його від шкаралупи і викладаємо на обробну дошку.
Скориставшись ножем, подрібнюємо яйця кубиками і пересипаємо в чисту тарілку.
Салат з кальмарами і яйцем
За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо компонент на обробну дошку і розрізаємо на чотири частини. Кожен шматочок поперек подрібнюємо тонкими смужками і пересипаємо у вільну тарілку.
Салат з кальмарами і яйцем
У глибоку піалу наливаємо столовий оцет, висипаємо по щіпці цукру і солі і все добре перемішуємо ложкою. Потім викладаємо сюди подрібнену цибулю і заливаємо все звичайної холодною водою так, щоб рідина повністю покривала компонент. Увага: за бажанням можна ще раз все добре перемішати підручним інвентарем. Залишаємо цибулину маринуватися протягом 20-30 хвилин, щоб з неї вийшла вся гіркота і зайва гострота.
Салат з кальмарами і яйцем
У миску з кальмарами викладаємо подрібнені яйця, за смаком висипаємо сіль і чорний мелений перець і виливаємо майонез. Ріпчасту цибулю чистими руками віджимаємо від маринаду і теж додаємо в загальну ємність. Тепер, скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Наприкінці ще раз пробуємо салат на смак і по необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець.
Готовий салат з кальмарами і яйцем перекладаємо в салатницю і подаємо до обіднього столу разом з скибочками хліба. Яке ж смачне і ситне виходить це блюдо! Якщо пам’ятаєте, його ще наші бабусі готували на святкові дні. Саме час підкріпитися і згадати прекрасне далеке дитинство!
– Щоб зварити розморожені кальмари, не обов’язково користуватися кухонною плитою. Для цієї справи підійде і мікрохвильова піч. Просто викладаємо морепродукти в спеціальний посуд, скроплюємо рослинним рафінований маслом, встановлюємо максимальний температурний режим і варимо компонент протягом 1 хвилини;
– Щоб не зіпсувати смак салату, дуже важливо додавати в нього свіжі якісні кальмари. Якщо ви використовуєте заморожені морепродукти, звертайте увагою на їх зовнішній вигляд. За кольором вони повинні бути ніжно-кремовими або бежевими, без будь-яких потемнінь і плям на тушках, а також покритими рівномірним шаром інею. Якщо ви бачите, що кальмари в будь-якому місці злегка підтанули, це означає, що вони вже раніше піддавалися розморожуванню і можуть бути зіпсовані;
– Замість ріпчастої цибулі в салат можна додавати зелену. У такому варіанті її не потрібно маринувати, а достатньо всього лише порубати ножем;
– Перед подачею салат можна прикрасити гілочкою петрушки або кропу, а також викласти блюдо на салатний лист;
– Для заправки салату можна використовувати жирну сметану. У першому ж класичному варіанті намагайтеся додавати в блюдо майонез з високим відсотком жирності, наприклад, 67%.

Салат з кальмарами і яйцем
Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і яйцем обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика