Салат з кальмарів з яйцем і сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из кальмаров с яйцом и сыром 4

З морепродуктів можна приготувати безліч смачних, ситних і дуже корисних страв, особливо якщо доповнити їх іншими не менш апетитними продуктами. Сьогодні ми з вами створимо ніжний салат з кальмарів з яйцем і сиром, який може стати прикрасою будь-якого святкового або повсякденного столу!

  • Кальмари заморожені (очищені) 1 кілограм
  • Сир твердий 200 грам
  • Яйце куряче 3-4 штуки
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець духмяний мелений за смаком
  • Вода очищена 2 літри
  • Оцет столовий 9% 2 столові ложки (для яєць)
  • Цибуля зелена 1 пучок (середній) або за смаком

1411736110182338564
Для приготування цієї страви використовуватимемо заморожених, вже очищених кальмарів без хорд, шкірки, чорнильного мішечка та інших нутрощів. В першу чергу укладати не розпаковані морепродукти в глибоку миску, заливаємо звичайною проточною водою і залишаємо в такому вигляді до повного відтавання.
1411736110533b43e20
Потім за допомогою кухонної щітки дуже акуратно промиваємо курячі яйця. Цей процес потрібен для того, щоб позбутися від мікробів, які знаходяться на поверхні шкаралупи. Під час кип’ятіння вони можуть вбратися в білок і при попаданні в організм людини викликати такі захворювання як сальмонельоз або кишкове отруєння. Далі відправляємо яєчка в сотейник, заливаємо холодною водою і додаємо туди по парі столових ложок солі, а також 9% оцту. Ставимо даний продукт на середній вогонь і після закипання варимо круто 10-11 хвилин. Коли яйця будуть готові, перекладаємо їх у глибоку миску з крижаною рідиною і повністю охолоджуємо.
1411736110304a996d1


Тим часом розпаковуємо шматочок твердого сиру і гострим кухонним ножем зрізаємо з нього парафінову корочку. Подрібнюємо молочний продукт на дрібній тертці або середній або шаткуємо його на обробній дошці тонкою соломкою, а можна невеликими кубиками.
14117361107551318c0
Після цього ставимо на середній вогонь глибоку каструлю приблизно з двома літрами очищеної води, приправляємо її за смаком сіллю і даємо можливість закипіти. Тим часом промиваємо розморожених кальмарів і через 5-6 хвилин акуратно опускаємо їх в вируючу рідину. Варимо морепродукти не більш 2-3 хвилин, але не довше, інакше вони буду за смаком нагадувати гуму. Потім за допомогою шумівки перекладаємо їх у глибокий посуд з холодною водою і охолоджуємо.
141173611060602aed9
Коли яйця охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи, промиваємо разом з відвареними кальмарами і сушимо ці інгредієнти паперовими кухонними рушниками. Потім по черзі викладаємо на обробну дошку, шаткуємо соломкою або кубиками і переміщаємо в глибоку миску.
14117361108979e2d11
Туди ж відправляємо подрібнений сир, на смак майонез, сіль, духмяний перець і, якщо є бажання, трохи попередньо вимитої, обсушеної, подрібненої зеленої цибулі. Перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції і приступаємо до дегустації.
141173611097845a00a
Салат з кальмарів з яйцем і сиром подають відразу після приготування кімнатної температури, або охолоджують в холодильнику 30-40 хвилин і сервірують пізніше. Отриману суміш викладають у спеціально призначену для даної мети посуд або розподіляють порціями по тарілках і прикрашають кожну маслинами, оливками, а також гілочками свіжої зелені, наприклад, кропу, петрушки, кінзи. Святково і дуже смачно! Насолоджуйтесь!
– За бажанням в салат можна додати свіжу зелень кропу, кінзи або петрушки. Також дуже часто в нього кладуть нарізані свіжі огірки, мариновану ріпчасту цибулю, кукурудзу, горошок або солодкий салатний перець;
– Альтернатива курячим яйцям – перепелині, майонезу – сметана, вершки або жирний кисломолочний йогурт без смакових добавок, твердому сиру – плавлений, а запашного перцю – чорний;
– Якщо ви забули про кальмарів, випадково їх передержали в гарячій воді і вони стали жорсткими, не хвилюйтеся все можна виправити! Просто продовжуйте варити їх протягом 2-3 годин до повної м’якості. Після такої досить тривалої теплової обробки морепродукти втратять свої корисні властивості, але їх м’ясо стане досить ніжним, придатним для вживання;
– Набір морепродуктів можна доповнити відвареними креветками, мідіями, крабовими паличками, м’ясом раків чи омарів.
141173610984190ee09ea28
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.