
Дуже смачний і майже дієтичний салат. Тут я злегка прохалявила із заправкою і взяла готовий гранатовий соус наршараб. І не прогадала – і качка, і овочі дуже добре зійшлися з ним характерами. Якщо наршараба в межах доступності у вас немає, ви можете замінити його іншою кисло-солодкою заправкою на ваш смак.
Свіжу брокколі можна замінити на заморожену – її потрібно буде попередньо розморозити, а потім бланшувати відповідно до рецепту.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 качиних філе зі шкірою
- невелика брокколі (близько 250 г)
- 1 середній солодкий перець
- 200 г томатів черрі
- 150 г салатного міксу
- сіль за смаком
- 2 ст.л. нарубаних горіхів для подачі (у мене фісташки, підійдуть ще й волоські)
Для маринаду:
- 25 мл соєвого соусу
- 25 мл яблучного або білого винного оцту
- 1 ст.л. меду
- 2 зубчики часнику
Для заправки:
- 4 ст.л. соусу наршараб
- 1 ст.л. рідкого меду
Часник тремо на дрібній терці і змішуємо з іншими інгредієнтами для маринада.
Шкіру на качачому філе надрізаємо по діагоналі в декількох місцях. Кладемо філе в маринад і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин (можна залишити в холодильнику на ніч).
Брокколі розрізаємо на невеликі суцвіття.

Бланшуємо в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдати холодною водою. Даємо воді стекти.
Перець нарізаємо соломкою, черрі розрізаємо на половинки або четвертинки залежно від розміру.

Качине філе виймаємо з маринаду. Обтираємо шкіру паперовим рушником. Розігріваємо сковороду на середньому вогні. Кладемо філе шкірою вниз і смажимо 3 хвилини. Перекладаємо філе на деко шкірою вгору і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин, до готовності. Виймаємо і даємо охолонути до теплого стану.
Для заправки наршараб змішуємо з медом.
Брокколі, перець та чері кладемо в миску з салатною сумішшю, додаємо дві третини заправки, сіль за смаком і перемішуємо.

Качине філе нарізаємо на тонкі скибочки і укладаємо на тарілки. Поливаємо заправкою що залишилась. Зверху кладемо заправлений салат, посипаємо крупно нарубаними горіхами.
Подаємо.


Смачного!
Leave a Reply