Салат з качки з овочами і соусом наршараб

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Дуже смачний і майже дієтичний салат. Тут я злегка прохалявила із заправкою і взяла готовий гранатовий соус наршараб. І не прогадала – і качка, і овочі дуже добре зійшлися з ним характерами. Якщо наршараба в межах доступності у вас немає, ви можете замінити його іншою кисло-солодкою заправкою на ваш смак.

Свіжу брокколі можна замінити на заморожену – її потрібно буде попередньо розморозити, а потім бланшувати відповідно до рецепту.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 качиних філе зі шкірою
  • невелика брокколі (близько 250 г)
  • 1 середній солодкий перець
  • 200 г томатів черрі
  • 150 г салатного міксу
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. нарубаних горіхів для подачі (у мене фісташки, підійдуть ще й волоські)

Для маринаду:

  • 25 мл соєвого соусу
  • 25 мл яблучного або білого винного оцту
  • 1 ст.л. меду
  • 2 зубчики часнику

Для заправки:

  • 4 ст.л. соусу наршараб
  • 1 ст.л. рідкого меду

salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-1
Часник тремо на дрібній терці і змішуємо з іншими інгредієнтами для маринада.
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-2


Шкіру на качачому філе надрізаємо по діагоналі в декількох місцях. Кладемо філе в маринад і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин (можна залишити в холодильнику на ніч).
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-3
Брокколі розрізаємо на невеликі суцвіття.
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-4
Бланшуємо в підсоленій киплячій воді протягом 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдати холодною водою. Даємо воді стекти.
Перець нарізаємо соломкою, черрі розрізаємо на половинки або четвертинки залежно від розміру.
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-5
Качине філе виймаємо з маринаду. Обтираємо шкіру паперовим рушником. Розігріваємо сковороду на середньому вогні. Кладемо філе шкірою вниз і смажимо 3 хвилини. Перекладаємо філе на деко шкірою вгору і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин, до готовності. Виймаємо і даємо охолонути до теплого стану.
Для заправки наршараб змішуємо з медом.
Брокколі, перець та чері кладемо в миску з салатною сумішшю, додаємо дві третини заправки, сіль за смаком і перемішуємо.
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-6
Качине філе нарізаємо на тонкі скибочки і укладаємо на тарілки. Поливаємо заправкою що залишилась. Зверху кладемо заправлений салат, посипаємо крупно нарубаними горіхами.
Подаємо.
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab
salat-iz-utki-s-sousom-narsharab-7
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.