
Гряде літо – пора теплих днів і відповідно , більш легкої їжі . Особисто мені в теплу погоду для насичення цілком достатньо однієї порції салату. Звичайно , за умови , що в ньому є хоч якесь м’ясо або птах. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом одного з таких салатів. Заодно відкриємо серію страв для підготовки до літа 😉
У цьому салаті я використовувала запечений солодкий перець. Якщо вам ліньки займатися запіканням , ви можете використовувати тут консервовану паприку. Смак буде відрізнятися , але результат все одно буде хороший.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 філе качиної грудки , близько 230 г кожне
- 1 великий солодкий перець (у мене на фото вже запечений )
- 1 / 4 ч.л. сушеного часнику в гранулах
- 1 ч.л. лимонного соку
- сіль і перець за смаком
- 50 г сиру з блакитною пліснявою ( у мене стилтон )
- близько 300 г міксу салатів (у мене фризі , радіччіо , корн і ескаріол )
- підсмажене соняшникове насіння для подачі
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкової олії першого віджиму
- 1 ст.л. бальзамічного оцту
- 1 ч.л. діжонської або іншої гострої гладкої гірчиці
- 1 ч.л. рідкого меду
- сіль і перець за смаком
Перець кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до м’якості і чорних підпалин, близько 40 хвилин. Потім виймаємо, кладемо в контейнер, закриваємо кришкою. Даємо постояти 10 хвилин, після чого очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо на смужки, приправляем сушеним часником (можна використовувати і свіжий), сіллю, перцем і лимонним соком. Перемішуємо і відставляємо в сторону.
На каву качиного філе робимо неглибокі надрізи ножем – це потрібно для того, щоб при обсмажуванні зі шкіри витопився зайвий жир. Солимо й перчимо.
Смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки з обох сторін, приблизно по 3 хвилини на сторону.

Кладемо у вогнетривку форму і відправляємо на 7-8 хвилин у духовку при 180 градусах. Виймаємо і кладемо на обробну дошку.
Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти з миски і збиваємо виделкою до отримання емульсії.

Половину заправки відливаємо і прибираємо. У миску що залишилася заправца кладемо салатний мікс і перемішуємо, щоб заправка покрила кожен листочок.

Качку нарізаємо на тонкі скибочки. Сир крупно кришимо.
У тарілку кладемо салатні листя, на них – качине філе, солодкий перець і сир. Поливаємо відкладеною заправкою, посипаємо насінням і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply